Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fotky a porušení autorského práva - jak byste řešili vy?

Udelej to jak ti radi JaFi, kasli na poradny. Napis jim co nejdriv, ze porusili autorsky zakon a ze to budes resit. Dej jim datum a jak to posles pisemne, tak ja bych tam jeste zavolal. Lepsi je jim poprve napsat slusne a navodit situaci tak, ze pravdepodobne nejakym omylem pouzivaji tvoje fota a ze by ses rada dohodla na vyreseni, protoze fotky mas pod autorskym zakonem a teprve kdyz se nebudou chtit dohodnout, tak na to bez tvrde. Pokud to stahli a pouzivaji bez tvyho vedomi, tak nemaji nikde sanci uspet. Prepdokladam, ze to pouzivaji na webu, protoze snad nikde nedavas originaly ke stazeni... No a fotky z webu nikde moc v tisku nevyuziji.
Predtim si ale vsechno z jejich webu nebo kde to maji ofot, jinak je to k nicemu. Samozrejme jim take nezapomen rict, ze to mas zdokumentovane.
Pokud jsou aspon trosku normalni, tak se dohodnou a nebo to daji pryc, pokud nejsou, pak se obracej na poradny. policii atd., co mas dal delat, ted je to ztrata casu. Klidne si rekni o nahradu.
Mne kradli fotky taky a taky mne to vadi a nejlepsi je dat vodotisk tak, aby to neslo bez tvyho vedomi pouzit. Jinak je to samozrejme jen na tobe, jak se hodlas branit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny