Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fotky a porušení autorského práva - jak byste řešili vy?

Děkuju za všechny odpovědi! Zkusím to vyřešit asi písemně nebo mailem, i když teda... Mám sto chutí se vyptat na autora stránek a jet si na něj došlápnout osobně :-)
Zatím jsem pohledala cédéčko, kde mám zaarchivovaný celý web, z jejich webu postahovala, co šlo... soubory a nevím jestli to k něčemu bude, ale i jpg screeny jejich stránek s mými fotkami, s datem a časem... Tak bojový arzenál snad jakž takž je. Pár dní ještě promyslím a pustím se do toho.

Jinak pár poznámek zejména pro gappu:
Jestli jsou ty fotky umělecká díla? Nejsou. POkud vím, autorský zákon nikde nespecifikuje, jakou úroveň musí dílo mít, nebo se snad pletu? Právo na ochranu díla že by měli jen světově uznávaní autoři... Docela dost pitomost, že.
Nicméně, fotím v jednom oboru, už slušných pár let, takže snad něco umím... Navíc fotím KLASIKOU, takže to pro mě není žádná levná záležitost - a už vůbec nejde i stovky zbůhdarma nacvakaných obrázků, ze kterých něco takzvaně vybírám! Takže ne, nejsem uznávaný fotograf, ale prostě nejde o pár "nějakých mizerných obrázků".

Proč mi to vadí? Kdyby mi tam nechali ty copyrighty, prosím... Kdybych nepočítala s tím, že se i fotky po internetu budou šířit, ani je tam nedávám. Ještě jak pitomec - protože fotím pro radost, a to nejen svou, ale i těch, co se na ty fotky dívají - nedělám vodoznaky a snažím se, aby ten copyright tu fotku moc nezničil... No jo, za blbost se platí, že.
Zkrátka, s tím, že si někdo ty fotky "vypůjčí", počítám a nevadí mi to. Jenže oříznutí copyrightu je prostě sviňárna nejvyššího kalibru, naprosto úmyslná a plánovaná - a to už mi vadí velmi!

Dokazování, že fotky jsou moje - tak to není problém. S fotkami stromů by asi problémy byly :-) Jenže já fotím na dostizích, takže ostrost fotky (manuální ostření)..., pozice jezdce, koně... Navíc fotím úplně jiné záběry, než ostatné fotografové, z jiných míst... To, že to někdo "náhodou vyfotil úplně stejně jako já" je prostě nesmysl. A že originál -

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny