Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV karta - jakou TV kartu nebo TV tuner?

Mám tuto konfiguraci- AT Computers WXP Pro DSP Intel(R) Celeron(R)CPU 2.53GHz 2.53,512MB RAM (integrovaná grafická karta)
a potřeboval bych poradit jakou TV kartu nebo TV tuner mě doporučujete potřebuji hlavně přenést rodinné video z VHS do PC díky předem.
Změna předmětu, původně: TV karta (LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
prenos vhs videa cez tv kartu do pc je síce najlacnejšia,ale zároveň kvôli väčšinou žalostnej kvalit…
ogl 20.11.2008 01:08
ogl
A co teda doporučuješ ?
Radim888 16.12.2008 22:03
Radim888
Ještě jedna varianta (pokud nemáš vybavené PC, peníze na nákup chybějících komponent, náladu, čas ne… poslední
JoDiK 17.12.2008 10:03
JoDiK

Ještě jedna varianta (pokud nemáš vybavené PC, peníze na nákup chybějících komponent, náladu, čas nebo schopnosti na úpravy a stačí ti prosté převedení z VHS na DVD) - sežeň ochotnýho známýho, co vlastní DVD recorder, jdi k němu na návštěvu s videem a kazetama a nahrej to rovnou. Sice nebudeš mít moc velké možnosti střihu, ale má to jedno velké plus - ušetříš spoustu času. Přesněji, když pominu vyměňování kazet a DVD a počáteční pokusy jak to funguje, tak budeš mít čas 1:1 - prostě pustíš kazetu a až dojede máš hotové DVD (nebo několik DVD podle délky záznamu na VHS a zvolené kvalitě DVD). Totéž na počítači obnáší čas nejméně 1:2 i víc - nejdřív to nagrabuješ na disk (čas 1:1), pak si budeš hrát se střihem. Pokud jsi graboval do formátu DVD (MPEG) tak už moc možností dalších úprav nemáš - takže už jen vypálit DVD plus minus 15 minut navíc. Pokud jsi použil nějaký DV formát, určitě použiješ nějaké filtry na odstranění šumu, ořízneš šumící řádky dole a tak... Než to počítač přechrochtá budeš na čase 1:2. Pak budeš komprimovat do DVD (nebo DIVX) formátu - běžné počítače to mají zase 1:1 takže celkově už jsme 1:3. Takže na každé hodině výsledného videa strávíš nejmíň tři...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru