Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak mám od svého dodavatele PC techniky zapůjčen výše uvedený Pinnacle tuner, dodavatel dodává jen t…
Uzin 02.12.2008 19:46
Uzin
proti pinnacle:nabobtnaný software[cez 400MB,často nutné updaty a patche okolo 200MB a viac-katastro…
audax 03.12.2008 19:54
audax
Konečně něco konkrétního, děkuji. Zřejmě jsem měl štěstí, protože s aktivní anténou (černé sítko se…
Uzin 04.12.2008 16:59
Uzin
A jak bys to prewiev chtel technicky resit :-D Kdyz jsou kanaly na ruznych frekvencich, tak je ani n…
JR_Ewing 04.12.2008 17:01
JR_Ewing
Před mnoha lety jsem dceři koupil k PC s Win98 analogový externí tuner, šel ještě na USB1.0, tam byl…
Uzin 04.12.2008 17:08
Uzin
Z toho si nic nedelejte, necetl jsem zadnou recenzi ani specifikace produktu. Digitalni televizi mam…
JR_Ewing 04.12.2008 17:14
JR_Ewing
Opravdu nevím, jak to je řešeno technicky, ale pamatuji si, že bylo možno zvolit náhled až devíti ka…
Uzin 04.12.2008 17:26
Uzin
Ano u stareho dobreho ati tv tuneru pri zobrazeni preview postupne updatoval okna v jednotlivych okn…
djdave2 04.12.2008 18:59
djdave2
O víkendu jsem mluvil s dcerou, která onen analogový tuner provozuje: opravdu je zobrazeno devět oké… poslední
Uzin 16.12.2008 20:08
Uzin

Tak mám od svého dodavatele PC techniky zapůjčen výše uvedený Pinnacle tuner, dodavatel dodává jen tunery Pinnacle. Nainstaloval jsem ho úspěšně, na plzeňské síto v místnosti u okna chytám digitálně Z1, Noe, Očko, Public, v Praze 6. Analogově jen Novu - zašuměnou, ostatní programy jako ČT1, ČT2, Prima nejsou ke koukání. Děkuji všem, kteří se ozvali, avšak uvítal bych konkrétní námitky vůči tunerům Pinnacle, ne jen paušální odsudky, které mi nic neříkají.

proti pinnacle:nabobtnaný software[cez 400MB,často nutné updaty a patche okolo 200MB a viac-katastrofa pre tých,čo majú pomalé alebo dátovo obmedzené internetové pripojenie,pritom prvotné určenie usb tunerov je pre notebooky],ktorý inštaluje do systému naprosté zbytočnosti ako sql server/msde,po zakúpení nutnosť online aktivácia základných doplnkov,bez ktorých celý software funguje v podstate len ako polopoužitelné demo-mpeg2 kodek,podpora divx/mpeg4,možnosť plnohodnotne nahrávať do mpeg2,mpeg4 často len v deluxe verziách...často velmi problematický chod na neintelovských čipsetoch,vysoká náročnosť na celú hw zostavu,stačí nesprávny ovládač grafickej karty a problém je na svete,často naprosto nepoužitelné s nejakým alternatívnym softwarom
za pinnacle: pokial sa to podarí spojazdniť,špičkový obraz a nahrávky

Konečně něco konkrétního, děkuji. Zřejmě jsem měl štěstí, protože s aktivní anténou (černé sítko se dvěma prutovkami, osmičkou a zesilovačem) chytám skrz zeď ve skvělé kvalitě Barrandov TV-52, CT1, CT2, CT24, CT4, NoeTV, Nova, Prima-61 Prima2-62, Public TV, Test, Z1.
Jen mi vadí, že v software zřejmě není preview kanálů, snad se bez toho budu muset obejít. Nebo by byl nějaký alternativní soft?

Před mnoha lety jsem dceři koupil k PC s Win98 analogový externí tuner, šel ještě na USB1.0, tam byl preview součástí programu. Tedy pokud jsem Vás neuvedl v omyl: za preview jsem pokládal náhled několika kanálů na malých okénkách. Dále: preview - náhled je inzerován u některých jiných tunerů - 050_059_test_HW.pdf. Pokud jsem Vás uvedl v omyl, omlouvám se. Pokornou hlavu ani meč nebere :-)

Z toho si nic nedelejte, necetl jsem zadnou recenzi ani specifikace produktu. Digitalni televizi mam resenou jinak. Zarazil jsem se nad technickym provedenim. Neni mozne aby z jedne karty byly zive vsechny kanaly, byt zmensene. Zrejme v okamziku, kdy uzivatel vyvola preview program projede vsechny kanaly a nabidne mu staticke obrazky.

Opravdu nevím, jak to je řešeno technicky, ale pamatuji si, že bylo možno zvolit náhled až devíti kanálů současně, všude se něco hýbalo, zvuk šel jen k tomu obrázku, který jste označil jako zvolený. Bylo tak možno hlídat začátek žádaného programu, který je vlivem nešvarů s reklamou často opožděn o neurčitý čas. Můj dodavatel PC říkal, že u digitálního vysílání by to mělo byt ještě snadnější, než u analogového. Bylo také možno zvolit malý ubrázek uvnitř celoobrazovkového - t.zv picture in picture, vše živě (kromě zvuku, samozřejmě).

O víkendu jsem mluvil s dcerou, která onen analogový tuner provozuje: opravdu je zobrazeno devět okének , obraz ve všech je naživo, jeden z nich se kliknutím zvolí, aby byl z něj slyšet zvuk. Vše pracuje již na Win98. Sice uznávám přednosti digitálního signálu, ale uznejte, že takového uživatelského komfortu se nám dnes nedostává, přestože řešení je staré přes deset let. Inu, pokrok jde křivolakými cestami, že?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru