Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nokia LD-3W bluetooth GPS modul

Zdravím. Uvažuji o koupi Nokia LD-3W bluetooth GPS modulu, pro navigaci v notebooku přes bluetooth. Jaký je podle vás nejlepší softwere pro tento modul pro počítač? Nemám s tím žádne zkušenosti, proto přivítám jakoukoliv radu. Předem dík.

Předmět Autor Datum
o navigaci v notebooku přes externí BT GPS Adaptér jsem neslyšel, ale jinak se v cajku bez problému…
mikac 02.12.2008 19:34
mikac
modul sám žádný SW nepotřebuje, na spárování stačí BT stack. Pro navigaci (a tedy využití dat, která…
touchwood 02.12.2008 19:34
touchwood
tak to mě překvapilo. Hodně často se u popisu modulu píše, že je možno použít i s jinými přístroji n…
jahatik 03.12.2008 19:28
jahatik
Ale ony ty navigační SW pro PC existují, jen je to poměrně úzkoprofilové zboží - používají to řidiči… poslední
Kurt 03.12.2008 19:35
Kurt

modul sám žádný SW nepotřebuje, na spárování stačí BT stack. Pro navigaci (a tedy využití dat, která z GPS tečou) pak samozřejmě budeš potřebovat nějaký mapový/navigační software. Nepočítej ale, že toho moc najdeš - pro PC se (celkem logicky) moc SW na navigaci nedělá. Na google jsem kdysi pro jednoho nespokojence našel jakýsi plugin pro Google Maps, ale to má do kvality navigací pro Symbianí mobily (Nokia Maps, Wayfinder, přinejhorším TomTom aj.) nebo PDA/WM (obligátní tomtom) případně "krabičkové" navigace hodně daleko.

tak to mě překvapilo. Hodně často se u popisu modulu píše, že je možno použít i s jinými přístroji než je mobilní telefon. Pokud ale ta vysledná kvalita na notebooku není nic moc, asi se vyplati koupit navigaci "hotovou" za 3000Kč než jen modul za 1000Kč, když to nechci používat přes mobil...

Ale ony ty navigační SW pro PC existují, jen je to poměrně úzkoprofilové zboží - používají to řidiči dálkových transitů (TIRáci) zejména proto, že jsou zvyklí vozit notebooky (péčko do navigace nenahrají a jsou dlouho sami na cestách).
Bohužel (či dík) TIRák nejsem, takže jsem to nikdy nemusel řešit, ale co vím, použitelné je toto: http://www.mapfactor.cz/cs/produkty/mapfactor-navig ator/pc-navigator-8/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru