Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem UPC a připojení 2 PC přes switch

Chtěl bych poprosit o radu. Nedaří se mi zprovoznit napojení dvou PC na internet přes síťovky pomocí switche. Provozovatelem připojení je UPC (kabelovka). Vždy je funkční net připojení pouze na jednom PC, zatímco druhé vždy ohlásí omezené nebo žádné připojení. Prostě PC, které se připojí jako první jede přes switch bez problémů, zatímco druhé už automaticky ohlásí omezené nebo žádně připojení. Nemůže být problém třeba v tom, že nemám pevnou IP adresu? Na obou PC je nainstalován os WinXP. Switch je 3Com OfficeConnect Dual Speed Switch 4 a je plně funkční. Konektory na switchi mají označení 1 až 4.
Mám za to, že je jedno, jak se konektory na switchi připojí, nebo ne? Na switchi to totiž není nijak popsáno a nemám k tomu žádný manuál. Zkoušel jsem to různě přehazovat a stále stejný prolblém :-(

Netuší náhodou někdo v čem může být zakopanej pes?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky moc za odpovědi. Koupím router a vyzkouším nejdříve tu variantu s restartováním modemu, pkud ne…
Petris 03.12.2008 10:59
Petris
Já bych se nebál ani toho nejlevnějšího. Změna firmware bude asi u všech, já jsem na svém routeru up… poslední
nononot 03.12.2008 11:15
nononot

Já bych se nebál ani toho nejlevnějšího. Změna firmware bude asi u všech, já jsem na svém routeru updatoval firmware od koupě dvakrát a změna byla znát. Kdysi jsme používali na kabelovém modemu zapojení jednoho PC přes LAN a druhého přes USB ( tato možnost byla zmíněna i v návodu k modemu) a chodilo to v pohodě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru