Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spomaleny internet / pocitac po nainstalovani overenych programov

Zdravim,

mam problemy na pocitacoch kde som instaloval niekolko programov a najednom aj ovladace. Pomoze mi niekto prosim?

Na prvom pc kde som instaloval niektore programy* bol problem uz predtym, po reklamacii fungoval dobre, ale po nainstalovani tych programov a ovladacov na tlaciaren HP a webkameru (teda o niekolko dni potom) je vraj pomalsi internet - su tam dvaja uzivatelia, vsimol si to len jeden z nich zatial. Instaloval som tam aj Spybot, antivir som nechal ten ktory tam bol - NOD32 (poziadavka majitela). Nema NOD32 vlastny antispyware a nemoze sa brzdit so Spybot-om? Problem bol aj pri pouzivani Opery, ostatne programy boli vypnute, zapnuta bola len rezidentna ochrana Spybot a NOD32.

Na druhom pc - notebooku je vraj tiez pomalsi internet - konkretne mierne seka hlavne markiza a tiez joj-ka - deje sa to odkedy som tam nainstaloval niektore programy* + odinstaloval som tam antivir Norton, bol dlho neaktualizovany, dal som tam Avast a Spybot (nasli niekolko trojanov, vela spywar-u a inej havede, predtym tam boli tray ikony a vyskakovacie okna s reklamami - zistil som ze je to spyware, ten som tiez odstranil).

Nie som profesional, instaloval som to len znamym, aj dalsim a rovnake programy pouzivam aj ja, uz roky bez problemov, takze si nemyslim ze mozu sposobovat problemy sami o sebe, skor by som to videl na ovladace, ale tie 2 pc spajaju len tie programy a Spybot a na oboch nastali problemy po nainstalovani tych programov - aj ked vlastne vacsina z nich sa ani neinstaluje, su to portable verzie, takze ked nie su spustene, vlastne ako keby neboli nainstalovane, ale tazko sa to vysvetluje.

* zoznam programov: aimp, ashampoo burning studio free, avant, freecommander, izarc, mpc, strong dc, teamviewer, vlc, xnview

Uz som z toho zufaly, chcel som pomoct a takto to dopadlo. :-( Som si viacmenej isty ze som nespravil nic zle, inym znamym (aj me) idu vsetky tie programy bezchybne, je to cele velmi divne. Moze to byt virus, spyware, alebo nieco podobne co sposobuje tie problemy? Mozno je to len docasne spomalenie internetu, lenze na prvom PC je Antik, druhy je v zahranici, to by bola velka nahoda.

Vopred dakujem za akukolvek radu, tip, pomoc, ocenim ozaj vsetko.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
spybot bych vypl hned a nod potom na zkoušku jestli by to nepomohlo. NOD 3 smart security se mi zdá…
MM_tank 04.12.2008 00:01
MM_tank
Tam na prvom pc bol asi problem inde, uz by to malo byt ok, ale na druhom je prave Avast, free verzi… poslední
Dreamer 04.12.2008 17:02
Dreamer

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru