Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posuďte prosím "správnost" přetaktování CPU

Aktuální rychlost pamětí ukáže CPU-Z. Při zvyšování rychlosti FSB se zvyšuje rychlost pamětí. Pokud máš v biosu nastavené 667Mhz, tak se ti při nastavení 400FSB zvýší sama na 800mhz. To číslo reprezentující v biosu rychlost pamětí vlastně jen určuje dělící poměr mezi rychlostí FSB a rychlostí RAM a to číslo v mhz platí za normální frekvence FSB.

A to je vlastně důvod proč ti to vůbec jede, kdybys tam měl nastavené DDR2 800 tak při zvýšení FSB se zvýší rychlost ram tak že naprostá většina ddr2 800mhz nepojede. Proot doporučuji kupovat paměti 1066 nebo snížit 800mhz ramek rychlost právě na 667...Tvoje paměti pokud jsou skutečně 667 tak možná rychlost 800mhz zvládají,můžou to být 800mhz čipy co neprošli testama tak je prodali jako 667.

S tvojí deskou dosahují profíci rychlosti fsb 490-540 možná i s HW úpravama. Pokud odhadnu tak asi víc jak 450mhz nedosáhneš tak těch 12procent navíc nemá moc cenu.

Pokud by jsi použil procesor s větším násobičem a menší fsb (např. C2D 8500) tak při stejné FSB máš 4GHz /jako má tank:))/

Zaměř se na stabilitu procesoru a jeho teplotu. Teplotu C2D měří RealTemp -ničemu jinýmu nevěř. Zatěž procesor na hodinu programem orthos prime test http://www.sosejte.cz/nastroje/testy-diagnostika/st ress-prime-2004-orthos-v0-41-110-18/ Teplota by měla být do šedesáti, pětašedesáti v realtempu. Realtemp i ukáže max povolenou teplotu v jádře cpu tak kdyby se to k ní blížilo tak orthos vypni. Lepší chladič je Freezer 7Pro nebo ještě lepší....

Pokud procesor udělá chybu je potřeba mu přidat 0,1voltu. Víc ne. To že jedou windows a programy nic neznamená, jen hezké rozesmažení obou jader určuje zda je přetaktování stabilní a OK.

Pokud procesor chybu neudělá tak ho nechej jet na kmitočtu kterého jsi dosáhl. Přece ho nebudeš dusit na nízkých otáčkách;-)

Se skutečnou podporou 8g ram bych si nebyl jistý u asus p5q se vyskytly jisté potíže při pokusu o 8g. Žralo to jen šest. Ale možná vadný kus desky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny