Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde mi přeinstalovat os

je totiž omezen přístup do systémových oblastí
Tohle platí i pro viry, tedy když už si do PC nějakej (jakkoliv) natáhneš, tak se ti prostě nemůže "zavrtat" do systému a nadělat tam neplechu. Takže i pro antivirus bude snadnější se toho parchanta zbavit.

K těm dvěma účtům. Na běžnou práci používej ten omezený, na nic se tě to ptát nebude, prakticky to nijak nepoznáš, že je to omezený účet.
Jediná vyjímka je, když budeš něco instalovat - nějakej program, hru, nebo nový hardware do počítače. Pro tyto případy se odhlásíš z omezenýho profilu a přejdeš do správcovského. Tam nainstaluješ vše, co potřebuješ a zase se vrátíš do omezenýho. Ale ne všechny programy se musí instalovat pod správcem, některé lze i pod omezeným účtem. Ty programy, který správce potřebují, tak si o to samy řeknou (nebo vypíšou nějakou chybovou hlášku při instalaci).
Jinak můžeš v omezeném účtu dělat vše, co jsi doposud dělala ve správcovském.

A pokud jde o nastavení a dokumenty, které máš jako správce - holt budeš si to muset přetáhnout ručně, hlavně dokumenty (přesouvej je ve správcovském profilu, omezený účet nemůže sahat do cizích dokumentů). Časem si vše nastavíš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny