Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formulár v pdf a licenčné podmienky Adobe

Toto bude zrejme len akademická debata na nedeľné popoludnie, ale zaujímajú ma názory iných.

Potrebujem vytvoriť elektronickú podobu akéhosi dotazníka s tým, že respondent ho vyplní a mailom či na médiu doručí späť.
Moja voľba padla z rôznych dôvodov na formát pdf. Adobe v Acrobat Professional od verzie 8 umožňuje vytvoriť formulár ktorý sa dá vyplniť a aj s dátami uložiť aj v Adobe readeri. Lenže:
Licenčné podmienky Adobe hovoria, že z takto vytvoreného formulára nesmiem získať dáta od viac než 500 respondentov. Ono sa síce dá kúpiť licencia aj na väčšie množstvá ale to sú strašné pálky, takže to neprichádza do úvahy.
Tak som si vymyslel nasledovnú vec. Vyrobím formulár v Open Office, exportnem štandardne do pdf. Ľuďom ktorý to budú vypĺňať sa poskytne free prehliadač pdf exchange viewer - http://www.docu-track.com/home/prod_user/PDF-XChang e_Tools/pdfx_viewer ktorý si s tým ťažkú hlavu nerobí a uloží to aj s dátami.

Otázka teda znie. Porušujem týmto spôsobom nejaké licenčné ujednania ohľadne použitia pdf? (O žiaden produkt od Adobe týmto spôsobom ani nezavadím, ale zicher je zicher :-) )

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny