Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký SQL program pro laika

Na svém pracovním PC tvořícím jakýsi server (s MS SBS 2003) mám nainstalován od Microsoftu SQL Express 2005. Instaloval jsem ho asi před dvěma roky a tehdy se mi to navíc jako lamě zdálo dosti složité. Nakonec jsem ho přestal používat, protože na serveru vznikaly nějaké bezpečnostní problémy s větším množstvím otevřených portů. Jakmile jsem je přes router zablokoval, tak už k žádnému útoku nedošlo.

Teď jsem objevil MySQL server 5, který se mi zdá velice BFU-přívětivý, o čemž svědčí skutečnost, že jsem jej nainstaloval na první pokus během pár minut. Navíc jsem na webu k němu našel dokonalého clienta (program Navicat). Nevím ale, jak to u něj bude vypadat s výše zmíněnou bezpečnostní problematikou otevřených portů. Zatím mám pocit, že se nevzájem liší jen číslem 1433 vs. 3306.

Proto bych se chtěl zeptat, který z nich byste mi doporučili. Předesílám, že moje databáze na SQL severu je velice jednoduchá; v podstatě se jedná o seznam knih a DVD, ke kterým budu přistupovat vzdáleně z PDA. V této souvislosti jsem ke svému údivu zjistil, že zatímco pro přístup k MS SQL Express serveru je pro WM k dispozici několik freeware programů, u MySQL jsou jednom placené s cenou pohybující se kolem 150 USD, což je pro programy na téhle platformě poměrně dost.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Databazi NIKDY, OPAKUJI NIKDY nenechavej pristupnou volne ze sveta. Vetsina databazi neni schopna od…
JR_Ewing 15.12.2008 08:33
JR_Ewing
O ten obsah databází mi až tak nejde. Jak jsem psal, jedná se jen o seznam knih a DVD, které mám, ne…
Paullus 15.12.2008 10:10
Paullus
Pokud se chceš jen podívat na seznam knih, tak taková jednoduchá skriptová webová stránka se dá spíc…
Vladimir 15.12.2008 15:11
Vladimir
Vladimíre díky, dostat se tam přes webovou stránku mne nenapadlo; přiznám se, že na vině je má sníže…
Paullus 15.12.2008 17:45
Paullus
dostat se tam přes webovou stránku mne nenapadlo Ale vzdyt jsme to uz psal i ja, fnuk: Pristup k d…
JR_Ewing 15.12.2008 20:16
JR_Ewing
Přiznal jsem se jak v názvu threadu, tak i v jeho textu, že jsem lama, takže jsem Ti ohledně té apli… poslední
Paullus 15.12.2008 22:37
Paullus

Databazi NIKDY, OPAKUJI NIKDY nenechavej pristupnou volne ze sveta. Vetsina databazi neni schopna odolat, byt i malemu DOS utoku a je s tim spojena spousta bezpecnostnich rizik, nehlede k tomu, ze data internetem tecou v nesifrovane v textove podobe ( jednoduse odchytitelne heslo ).
Pristup k databazi by mela VZDYCKY zajistavat nejaka aplikace na strane serveru, ktera 1) resi konflikty 2) zajistuje bezpecnost 3) omezuje mnozstvi dat ke klientovi. Jako aplikace muze slouzit napriklad jednoducha stranka na webovem serveru.

O ten obsah databází mi až tak nejde. Jak jsem psal, jedná se jen o seznam knih a DVD, které mám, neboť při koupi nových si musím ověřit, zda je už nemám doma.

S tím přístupem k databázi bych to viděl tak, že těsně před ním bych si nějakým způsobem spustil příslušnou MySQL službu a po využití databáze ji zase zastavil.

Přiznal jsem se jak v názvu threadu, tak i v jeho textu, že jsem lama, takže jsem Ti ohledně té aplikace-webové stránky neporozuměl.

O co jde, jsem trošku pochopil až z toho Vladimírem zmiňovaného PHP generátoru. Budiž však řečeno, že mi stejně generuje nesmysly. Nemám na to, protože mi chybí elementární základy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru