Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno spotřeba RAM na Windows Vista Home Premium

Cus lidi, chtel sem se zeptat, jestli je normalni, ze bezny beh operacniho systemu Vista Home Premium mi zabira 1,2GB pameti RAM? Pouzivam ESET Smart Security a pak jeste nejaky programy od ASUSu. Kdyz zapnu notebook, tak je RAM zatizena na cca 1,25GB, pak to klesne pod 1GB (980MB), ale a to je divne, i kdyz na notebooku nic nedelam, jen ho necham bezet, tak mi zatizeni RAM behem 10 minut vyleze opet na cca 1,2GB. Nedokazu si vysvetlit, cim to je. Pritelkyne ma nachlup stejny notebook, krom antiviru (Avast) a taky Visty Home Premium, ale po startu ji zatizeni RAM spadne z tech 1,25GB na 950MB a uz tam zustane, vubec se ji nezvetsuje, kdyz je notebook v klidu. Nevite nekdo cim to je? Dekuju moc za vysvetleni! A rozumejte, nesere me to (mam celkem 3GB RAM), ale docela me to zajima... Jeste jednou dik!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ber to tak - aplikace jsou tu od toho, aby potřebovaly RAM, a OS, aby ji distribuoval aplikacím. Zár…
Vladimir 21.12.2008 14:13
Vladimir
ok, takze muzu byt v klidu? nedeje se s mym notebookem něco nekalého?
vojtinac 21.12.2008 20:54
vojtinac
nedeje. poslední
shiro 21.12.2008 23:47
shiro

Ber to tak - aplikace jsou tu od toho, aby potřebovaly RAM, a OS, aby ji distribuoval aplikacím. Zároveň platí, že součástí OS jsou různé aplikace (systémové služby, Průzkumník = plocha atd.)

Aplikace které jsou součástí visty jsou náročnější než tytéž v XP, ale kvůli odlišné správě paměti neplatí, že když ti Windows XP "zabírají" 300 MB RAM a Vista 1 GB, tak je Vista třikrát náročnější.

Tohle je často nevysvětlitelné různým internetovým kiddies pořvávajících "XP rulez, Vista sucks", a situaci ani neulehčuje, že je koncept Vist ne zcela podařený /dodělaný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru