Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2. operační systém na jednom počítači

Zdravím,
před dlouhým časem si můj bratříček hrál s počítačem a pokoušel se ho ,,zrychlit" tím, že Windows Xp professional, který na počítači byl nainstalován, zinovoval tím samým OS. Stalo se, že byly data naštěstí zachovány, ale přestala fungovat grafika, v praxi to znamená, že se rolovala obrazovka pod, zřejmě z toho, že instalace toho OS nebyla dokončena. No, obnovení systímu sem měl já blbec vypnuté, tak mě napadl ďábelský nápad, a to, že bych si z internetu sthl Windows Vistu a instalaci bych dokončil.
A právě tady se chci zeptat, jestli bych ztratil data, a jestli by se našel odborník, který by mě ujistil, že Grafika fungovat bude... A taky, jestli by t šlo, jak popř. Vistu poté smazat, aby na počítači byl zase Windows XP, zase ale bych nepřišel o data, protože tatíček tam má důležitou poštu a dokumenty...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nez sem si rozdelil disk tak se mi taky uz nevim jak podelaly XP a mel jsem na disku spousty hudby a…
Vitus 26.12.2008 06:56
Vitus
ano, pro takové uživatele tady existovaly windows 98. ono je sporné, co vlastně zachraňovat, když má… poslední
lední brtník 26.12.2008 13:01
lední brtník

Nez sem si rozdelil disk tak se mi taky uz nevim jak podelaly XP a mel jsem na disku spousty hudby a filmů (kdo by to vypaloval kdyz to ma na disku ze?). No vyresil jsem to tak, ze jsem si vsechny soubory nahazel do jedne slozky mimo učet chraneny heslem, nainstaloval jsem Visty na volné místo na disku (předchozi instalaci visty nacpou do složky Windows.old) a poté co jsem si dal visty dohromady jsem prevzal vlastnictví nad slozkou s mými daty a poté vytvoril oprávnení Everyone s plným řízením.

ano, pro takové uživatele tady existovaly windows 98.
ono je sporné, co vlastně zachraňovat, když má člověk jediný nerozdělený hnůj, dohromady data mezi systémem (katastrofou jsou data v C:\Documents and Settings\uživatel\Dokumenty), je samoadminem a systém takovému uživateli zákonitě časem chcípne.
zda konečně vyprat veškerá data pryč na půjčený jiný velký disk, starý smazat, rozdělit a začít znovu. anebo sehnat druhý malý disk 20-40-80gb (čím starší tím nejspíš pomalejší), přehodit ho na první pozici místo starého disku, a nainstalovat nový nezablešený systém na něj.
asi co je zrovna po ruce za odkládací prostor.
časem až budou levné rychlé ssd disky 16-32gb (64gb pro nešťastníky s vistou) se prostě systém foukne na přikoupený ssd, swap se vypne (nebo z piety přesměruje na malý ramdisk), a pak se jen počká až si nějkdo zas zapomene přesměrovat dokumenty na datový disk - místo přístupu k pc dostane kuličkové počitadlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru