Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neztratit DATA

Dobrý den.Mám na svém počítači OS windows xp,které se nějak porouchali a nechtějí se načíst.KDybych zformátoval harddisk přišel bych o veškerá data.Nemohu dát instalační CD windows xp jelikož není bootovací:-(.Tak bych nainstaloval windows 98 abych s windows 98 smazal windows XP a nainstaloval znova xp a pak z windows xp bych smazal windows 98.Tím neztratím data.:-).Ale...Když chci nainstalovat windows 98 tak to na mne "řve",abych zformátoval harddisk.To ale nechci!Nemáte někdo jiné nápady jak nechat data uschována?Mám tam plno fotek z dovolené /asi 4GB/,smlouvy a další data o které nechi přijít.Děkuji moc!

Předmět Autor Datum
Asi máš nainstalovány Windows XP s NTFS file systémem. Odnes ten disk k někomu, ať z něj vytáhne dat…
karel 26.12.2008 22:37
karel
Nepokoušej se nic instalovat! Data se dají zkopírovat v jiném PC, nebo po nabootování z liveCD se k…
nononot 26.12.2008 23:30
nononot
Nechápu, o co tu jde. Data si přesuň na oddíl HDD, který nechceš formátovat. Se zbytkem si dělej, co… poslední
Fuente 27.12.2008 07:44
Fuente

Asi máš nainstalovány Windows XP s NTFS file systémem. Odnes ten disk k někomu, ať z něj vytáhne data. Kdo si instaluje data na stejný disk jako systém, nic jiného než jejich ztrátu si nezaslouží.
Instalační Windows XP boootovací je, pokud není kradený.

Nepokoušej se nic instalovat! Data se dají zkopírovat v jiném PC, nebo po nabootování z liveCD se k nim taky dostaneš. Po zkopírování všeho důležitého se můžeš pokusit ty Windows opravit. To, že se porouchaly je nedostatečná informace- nikdy nepiš " něco se stalo" , "vyskočila nějaká hláška" . Napiš, co přesně je na monitoru vidět- text ( opiš znění ), černá obrazovka, blikající kurzor a co jsi zkoušel- poslední funkční konfigurace, nouzový režim...Jsi z většího města ( myslím podle kabelovky), je možné, že najdeš někoho ochotného, kdo ti pomůže. Napiš odkud jsi, za pokus nic nedáš :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru