Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má poskytovatel právo snižovat rychlost připojení po určitém počtu stažených dat?

Ahoj, jenom jsem se chtěl zeptat, jestli má na tohle poskytovatel právo:
1. Pokaždé, když stahuju něco objemnějšího, nějaké ISO obrazy Linuxu apod, asi po 300MB spadne rychlost na 100kb/s ze 700kb/s i u různých serverů.
2. Měl jsem nataháno 1,5Gb ze 2GB, spadlo mi připojení k internetu, všechno, co bylo nataháno v prdeli, dal jsem stahovat znova, ale internet už byl zpomalený na 30kb/s asi vlivem postupného snižování rychlosti.
3. Poskytovatel bez jakéhokoliv upozornění změnil moji IP adresu

Poskytovatel odpověděl slevou okolo 40,-Kč a to jsme museli pořádně přitlačit. Otázka jednoduchá. Má na takovéto jednání poskytovatel právo či ne? Ve smlouvě jsem nic takového nečetl...
Díky za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pravda je, že tady moc nevládnu, ale z mého pohledu k bodu 1) otázkou je "politika" a možnosti dané… poslední
VN 27.12.2008 15:46
VN

Pravda je, že tady moc nevládnu, ale z mého pohledu

k bodu 1) otázkou je "politika" a možnosti dané sítě (přerozdělování konektivity, po určitém překročení, v rámci celkového zatížení, spadneš do kýble "stahovačů" s menší rychlostí, ale to po pouze určitou dobu atp.)

k bodu 2) výpadek je výpadek (nemyslím stálé problémy tohoto druhu)... smůla, to se může stát i v "lepší rodině", ale chápu...

k bodu 3) jakákoliv změna tohoto typu se běžně ohlašuje, pokud proběhne nebo má proběhnout.

Otázkou je ona smlouva a věci v ní dané.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru