Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem FTP chodí i nechodí

Mám vzdálený PC s Win2003 SBS, na kterém jsem dříve provozoval FTP server, k němuž jsem se připojoval z různých klientů, zejména z FTP na Total Commanderu, Filezilly a NetDrive 4.1 od Novellu.

Teď jsem dotyčný FTP server umístil na samostatný NAS server a vznikly problémy. Zatímco se na něj mohu připojit FTP clientem od TC, případně i dalšími jednoduchými klienty, tak s Filezillou ani NetDrive si ani neškrtnu. U posledně zmíněné aplikace mi navíc zamrzne systém na klientském počítači (Win XP Pro) tak, že musím PC násilně restartovat přes HW tlačítko.

Když jsem porovnával jednotlivá nastavení svrchu uvedených programů, nebyly mezi nimi žádné významné rozdíly. Takové ty základní varianty pasivní/aktivní přenos jsem bez úspěchu zkoušel.

Jediné, co mne napadá, že ten NAS server, který má pravděpodobně FTP server zadrátovaný někde ve firmware, se prostě s některými programy nesnese.

Má ještě někdo nějaký nápad? Nechtěl bych hlavně přijít o ten NetDrive, který umožňuje přes FTP spouštět soubory na vzdáleném počítači, tj. bez terminálových služeb.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny