Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Do ČR letecky, lodí; po ČR poštou?

Jakou zvolit při nákupu v zahraničí (USA, Čína, Hong Kong) přepravní firmu, abych měl jistotu, že po ČR mi zboží přijde na místní poštu?

V práci nemůžu brát hovory na mobil ani sám volat, takže přepravní společnost co doveze zboží až domů nemůžu použít. Plně vyhovující je balík na poště.

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ber Poštu, ne kurýra. Např. v USA je to USPS.
Kurt 31.12.2008 16:39
Kurt
Díky, takže USPS ve Státech. Obecně: dá se nějak zjistit, že ty další služby nejsou tebou zmíněnej k…
Pavel 31.12.2008 16:51
Pavel
Jak psal kurt z usa jedine USPS, jinak jde vsechno domu UPS, FedEx, DHL... Ostatni zeme jsou problem…
Radek 31.12.2008 17:15
Radek
Mírně OT: ono to s tím depem není všespásné, jde dost o to, kde je depo, resp. kde Pavel bydlí. Mně…
Kurt 31.12.2008 17:29
Kurt
V tomhle souhlasím s Kurtem. Já nemám nějakou záhadnou hrůzu nebo psychickej blok z kurýrní služby.…
Pavel 31.12.2008 17:39
Pavel
OT, jsem hodně spokojen s DHL, 3x trumfne PPL.
Fuente 01.01.2009 10:22
Fuente
Souhlasim. DHL, maximalne rychly. Volaj kdy to chci dorucit. Vzdycky si to vyzvednu v depu v ČB, je… nový
ronieveva 05.05.2010 12:20
ronieveva
V práci nemůžu brát hovory na mobil ani sám volat, takže přepravní společnost co doveze zboží až dom…
MaSo 31.12.2008 16:39
MaSo
Technicky to jde, signál mám. Ale z povahy práce je nějaká komunikace mobilem víceméně vyloučená. P…
Pavel 31.12.2008 16:49
Pavel
Kromě výbušných prostředích a antistatických prostor na výrobu čipů/elektroniky si neumim žádnou prá…
AZOR 01.01.2009 15:16
AZOR
antistatických prostor na výrobu čipů/elektroniky Nevím, jak u čipů, ale ve výrobě elektroniky to j…
Prasak 01.01.2009 15:48
Prasak
Jestli si myslíš, že Tě do nějakého takovéhleho prostoru, viz výrobní hala Intel a u Kladna třeba ce…
AZOR 01.01.2009 16:17
AZOR
Nevím, jak výrobní hala Intel, ale v Celestice na Kladně jsem vesele běhal s mobilem v ruce. A nejen… nový
Prasak 01.01.2009 16:28
Prasak
si nějaký MIMO,co vlastně chceš ???
gappa 31.12.2008 17:20
gappa
Můžu říct jedině A: ... Pane, já vám nerozumím, jsem z Prahy. B: No vždyť říkám, pij pomalu, je to…
Pavel 31.12.2008 17:43
Pavel
Něco s kašnou v Brně...? ;-) edit: teď koukám na datumy, někdo zas vytáhl fosilii poslední
L-Core 05.05.2010 15:38
L-Core

Jak psal kurt z usa jedine USPS, jinak jde vsechno domu UPS, FedEx, DHL... Ostatni zeme jsou problematicky a zalezi vzdycky na dohode s prodavajicim, jestli bude ochotny to poslat jejich postou. Pokud to posle jejich postou, tak je jistota(zatim mam vyzkouseny HK a Cinu), ze to prijde postou. Jen moje zkusenost s postou je takova, ze cca 50% baliku se ztrati a nikdo nevi kde. Predpokladam, ze kradou spis cesti postaci, nez nekdo v HK nebo jinde. Pri poslani normalni zasilky nemas sanci to dohledat. Nekteri prodejci(nemyslim jen ebay) ale neposilaji jinak nez pres osvedceny zasilkovy sluzby prave z techto duvodu, protoze se zbozi ztraci(a navic maji urcite udelany smlouvy s nekteryma dopravcema). Nevim jak to funguje v jinych zemich, ale asi taky neni moznost z kazdyho statu poslat do jinyho statu neco jako doporucene nebo cenny balik atd., a pokud je, tak ji malokdo vyuziva, protoze to bude asi stejne pracny jako u nas na poste a profikum jako treba UPS nemaji sanci konkurovat-ses asi jedina vyjimka koho znam, ze preferuje CP a delsi a horsi doruceni zasilky. Ale treba Deutsche Post koupila DHL(snad to nebylo naopak..) a je tam obrovskej problem treba z Nemecka poznat pres co to prijde-nevi to ani oni sami(kdyz kontaktujes prodejce, tak rekne pred DHL a u nas DHL o nicem nevi, protoze je to poslano pres DHL, ktery dela svozy pro DP a pak to jde do CR klasicky postou, protoze je to levnejsi) a vetsinou to prijde postou, protoze to posilaji levnej. Je to hodne neprijemny, kdyz nevis, jestli mas hlidat postu nebo DHL. No a posta je jaksi podstatne pomalejsi. Problematicka je i UK pres RM, minule mne bloudily veci po Nemecku, oznacili to jako doruceny v Nemecku. Mne poslali mail, ze je to nedorucitelny a poslali to zpet do UK, asi totiz az pozde zjistili, ze by to stalo vic, nez ty 3 libry. PO reklamaci jsem to mel doma do dvou dni a postovny stalo 5x tolik co zbozi, ale platili to oni a poslai to pro jistotu pres UPS. Ale s kazdym se mas moznost domluvit mailem(ten snad v praci zvladnes utajit), aby te nekotaktovali telefonicky a domluvis si kontak mailem a odber na depu. Neni to vubec problem. Beru si na depu vsechno, protoze ti jejich ridici jezdi jak ponocni a nikdy nevis kdy prijedou.
Takze kuryra zjistis jedine tak, ze se prodejce zeptas a nebo zkusis dohodnout zaslani pres jejich postu.

Mírně OT: ono to s tím depem není všespásné, jde dost o to, kde je depo, resp. kde Pavel bydlí.
Mně šla zásilka PPLkem, měla být včera doručena, čekal jsem na ně a výsledek byl ten, že jsem se na webu PPL dozvěděl "nedoručeno - adresát nepřítomen". Takže jsem tam volal a že prý jsem nebyl doma. Povídám, že vím nejlíp, kde jsem byl a bylo to doma, takže tenhle argument neberu. Na to, proč mi ten blbeček, co to vezl aspoň nezavolal, mi raději neodpověděli vůbec. Takže jsem zeptal, jaké je řešení, jestli to přivezou dneska.
A oni že prý rozvážejí až v pondělí (:!:) - což se mi tedy opravdu nelíbilo, ale po drsném rozhovoru jsme se nedostali dále, než jsme byli na začátku. Balík mi dovezou v pondělí, nebo si pro něj mohu zajet dnes na depo - jsou tam do 10:30 (:!:).
Takže jsem ráno sedl do auta a vydal jsem se na tříhodinovou cestu dlouhou 160km kvůli balíku....
Píšu to proto, že: 1. I u kurýrů dělají idioti a za 2. depo nemusí být řešení pro každého, protože není vždy rozumně v dosahu.

V tomhle souhlasím s Kurtem. Já nemám nějakou záhadnou hrůzu nebo psychickej blok z kurýrní služby. Ale už jsem opakovaně narazil na trotla (řidič té přepravní služby), se kterým byla těžká řeč, nic nevěděl pořádně. Vzít si den dovolené, aby pak přijeli druhej den, kdy už jsem v práci a pak mi řekli "přijeďte si 50 km, v osm to pro vás nachystáme" - tak to děkuji, nechci.

Nedělám si iluze ani o poště, ale pokládám za samozřejmý, že jakákoli zásilka ze zahraničí půjde pojistit. Na poště mi to počká určitě sedm dní, možná víc. Akorát se člověk zase musí starat sám, protože oznámení o uložení zásilky na místní poště asi závisí na menstruačním cyklu její vedoucí.

Pavel

Souhlasim. DHL, maximalne rychly. Volaj kdy to chci dorucit. Vzdycky si to vyzvednu v depu v ČB, je to pro me maximalne prijemny. Prijdu, vezmu balik, obcanky, podepisu a jdu. Na poste musim absolvovat nestatsny alkoholiky a vymatlany postacky, ktery se kolikrat divi, ze chci neco poslat!! Akorat spousta prodejcu mi nechce posilat pres DHL (Cina), protoze jsou dost drahy. Ale nekdy to zase vychazi podobne jako posta. Takze jsem z toho blazen. A balik pres EMS mi sel pres mesic...a pak jeste celni rizeni. Takze zakaznici cekaji a nic..:)
DHL mam do tydne..

Verca

Kromě výbušných prostředích a antistatických prostor na výrobu čipů/elektroniky si neumim žádnou práci představit, kde by to bylo vyloučeno. Pokud se nepletu děláš učitele. Sice mi jako žákovi vadí, když si
učitel o hodinu volá ale furt lepší než když má rozeplej poklopec, nebo když chtěla učitelka aby kámoška
mluvila spisovně, ale když jsem JÁ začal opravovat učitelku, tak to bylo hned kecu a skončil jsem s poznámkou.

Navíc učitele stejně nikdo nemá rád*, nevoláním určitě stav nezlepšíš.

* - netýká se Natálkyna diskrétní matiku, tu jsem miloval:-p

Ad odpoved:
Nevim jestli jsi si všiml, ale pokud tě nezastihnou PPL, DDL, Pošta tak je to u nich v DEPU/POŠTĚ a mužeš si to vyzvednout osobně ...

Netušim proč se ptáš, většinou je stejně na prodáváajícím co ti nabídne - a ty se musíš přizpůsobit. Z každou službou se dá domluvit, co s balikem. Oni si ho nenechaj...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru