Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučte HW

Asus je spíš děs a cenově 4670 je trochu jinde.

Ale? Zrovna grafiky a desky od Asus patří k těm nejsolidnějším, to je neoddiskutovatelný fakt. Nepleťme si to tady se segmentem notebooků, kde něco takového možné, u těch levnějších, je.

trojjádro je v celku s optimalizací (kdybys to nevěděl AMD vydalo na to prográmek co optimalizuje výkon všech jader)rychlejší jak dvoujádro a na co aplikace???

Je to spíše tak, že trojjádro od AMD bylo a je jako kompromis/mezicesta, i finanční výhodnosti, mezi 2 a 4 core.

A k optimalizaci - je to opět stejná záležitost, jako "volit k dnešnímu dni 4 nebo 2 jádro". Pokud např. u aplikace, která není optimalizovaná "vícevláknově" - ona optimalizace pro 3 nebo quad core, bude opět lepší volbou či minimálně výhodnější podstatně vyšší takt procesoru, např. 2,9 GHz versus 2,1 v podobné ceně.

To trojjádro se využije třeba u stříhání videa, dekódování, archivaci apod., kde má za jistých okolností možný smysl, u hraní her, těch dnešních, minimálně drtivé většiny, to bude (nízká frekvence) brzda. Leda, že byste chtěl hrát ony hry v rozlišení jako 800 x 600, tak ano, opět možnost, jak využít vícejádrový procesor. Ale pak takové hraní postrádá logiku - je samozřejmě lepší pořídit dostatečně slušnou grafiku a odpovídající procesor, který ji v náročných scénách nebude brzdit, což u 2,1 GHz je naprostá realita, můžete prolézt půl světa testů a narazíte na ty, kdy je taková skutečnost poměřována (závislost frekvence procesoru na výkonu ve hře, potažmo vlivu na výkon/omezení grafiky) atd.

A WD AAKS vs. Samsung SpinPoint F1... oba velmi dobré a povedené (tiché i relativně s dobrou provozní teplotou). Z tradice mě to táhne k WD, ale ani jeden z nich není špatný, jsou si k sobě relativně alternativou/možnou náhradní volbou. A zmíněný Hitachi Deskstar T7K500 nebyl ovšem a není, také špatný, to jen tak do všeobecné diskuze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny