Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s diskem

Můj problém nastal tím, že jsem ráno, ještě před 24.12.08, zapla PC a po úvodní obrazovce, ještě před načítáním OS, objevilo: "Chyba čtení disku restartujte stisknutím ctrl+alt+delete" párkrát jsem to zkusila, ale stále to samé v BIOSu bylo vše v pořádku i disk tam byl načten a uveden. PC jsem vypla a později v pohodě zapla. Další problém byl, že se objevila modrá obrazovka s nápisem: "kernel_stack_inpat_error" po restartování pc se mi zobrazila chyba čtení disku... Modrá obrazovka se ukázala asi jenom 3 krát, ale potom se to třeba při provozu seklo dále jsem PC restartovala a zase chyba...Takhle se mi to stane třeba 5 krát za den. Také se mi stalo, že se mi místo chyby zobrazovalo: "ntldr is missing", ale to jsem nemohla ani spustit BIOS.
Mám PC Intel Core 2 CPU 2 GHz, 1024MB RAM, NVIDIA GeForce 7300 GT, Realtek HD Audio output, pevný disk 232GB, Windows XP Professional verze 2002 Servise Pack 3. Vše se udávalo během Vánočních svátků a děje se do teď. Prosím poraďte a předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
hdd kolabuje reklamovat a vyměnit
pik 07.01.2009 17:24
pik
bud jak řiká pik nebo to udělej jako já -mě se tohle taky dělo a přepojila jsem sata kabel do jiného…
pix 07.01.2009 17:55
pix
Jsou 3 varianty co se s tím stalo: 1. Vadný SATA kabel u disku 2. Vadný disk 3. Vyhořel řadič na zák…
marekdrtic 07.01.2009 17:58
marekdrtic
A NEBO JE TAKY MOŽNÉ ŽE MÁTE STAORU VERZI BIOSU,ZKUSTE STAHNOUT NOVOU A NAHRÁT JI NA ZÁKLADNÍ DESKU.
Preemo 07.01.2009 18:26
Preemo
Pokud to celou dobu jelo a najednou ne-e, tak to BIOSem asi nebude. Nebo že by se BIOS špatně vyspal… poslední
Prasak 07.01.2009 18:41
Prasak

bud jak řiká pik nebo to udělej jako já -mě se tohle taky dělo a přepojila jsem sata kabel do jiného sata konektoru (uvnitř bedny) mám tam 4 sata -na jednom je dvd mechanika a na druhým byl ten hdd a tak jsem ho přepojila do 3(prázdného)sata ;-) ,třeba ti to taky pomůže (hlavně měj vypatý pc):-)

Jsou 3 varianty co se s tím stalo:
1. Vadný SATA kabel u disku
2. Vadný disk
3. Vyhořel řadič na základní desce

Doufejme že to bude jednička nebo dvojka, pokud by vyhořel řadič, byla by třeba vyhodit celá základní deska nebo nějaký PCI řadič do externího slotu.

PS: Měl jsem naprosto ten samý problém, trvalo to asi 2 měsíce, frekvence pádů se zvyšovala, taky jsem nebyl schopen se dostat ani do BIOSu a problém byl odcházející disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru