Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě tiskárny

Ahoj. Uvažuju v co nejbližší době o koupení tiskárny a potřebovala bych poradit nebo nějakou tiskárnu doporučit. Vlastním notes Acer Extensa 5220. Chtěla bych ji koupit tak do těch 2000kč....asi...Nemám s žádnou moc zkušenost. Budu tisknout spíš jen napsané dokumenty, někdy možná ten obrázek, někdy taky možná možná nějakou fotku ( ale nemusí být ). Měla by být menších rozměrů ( nemám moc místa ). Docela se mi líbí černé tiskárny Epson...ale nejsem si s nimi moc jistá...Rodiče mají tiskárnu Epson a přijde mi že dělá docela velký kravál...potřebovala bych něco tiššího:)

Děkuju předem za odpověď, za radu:)
h.

Předmět Autor Datum
Dva tipy do +- 2 000 Kč Pokud inkoustová, barevná - sem tam i foto, vzal bych nějakou levnou od Can…
VN 07.01.2009 21:21
VN
já osobně nesnáším inkoustové tiskárny, něco jsem se jich kdysi naplnil - je to otrava a vyhozené pr…
lední brtník 07.01.2009 22:38
lední brtník
Ta uvedená výše vypadá na normální tisknutí vyhovující http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artn… poslední
novice 09.01.2009 09:20
novice

já osobně nesnáším inkoustové tiskárny, něco jsem se jich kdysi naplnil - je to otrava a vyhozené prachy. beru je jako nutné zlo v případě, pokud někdo potřebuje tisknout barevně.

provozně (kvalita tisku, náklady, jednoduchost, rychlost) upřednostňuju černobílé laserovky - pokud člověku "stačí" grafika v odstínech šedi s vysokým rozlišením, není lepší řešení, a odpadají zbytečné starosti se zasycháním nepraktických barevných zásobníků, které se díky problematické kvalitě tisku u inkoustovek využijí minimálně (sorry, jsem z práce zvyklý na barevný laser).

pro připojení k jedinému pc stačí usb rozhraní, ale je potřeba ohlídat že tiskárna používá jazyk PCL.
- znamená to že tiskárna má vlastní tiskový procesor a ze zaslaných dat si vypočítá stránky sama; tisk je pak rychlý a tiskárna je "nezávislá" na připojeném pc.
- nejlevnější tiskárny mají malou vnitřní paměť a pcl neumí. tiskovou stránku za ně musí vypočítat pc, tím jej během tisku brzdí. kromě pomalosti se taková tiskárna hůře sdílí mezi více pc, někdy se nepovede přemluvit dražší domácí router s usb vstupem, aby si s takovou tiskárnou rozumněl.
- o něco dražší modely laserovek mohou mít i síťové rozhraní - ty jsou nejuniverzálnější pro domácí sítě, s ještě přijatelnou domácí cenou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru