Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovolné zavírání sw

ráno jsem pustil NB a po startu AVG hlásilo nšjakého trojana. Předpokládal jsem, že dojde ke smazaní nebo přesunu do trezoru, ale v trezoru není. Pak se avg aktualizovalo a vyžadovalo restart. Jenže si nejsem jist, že bych někdy viděl takové malé okno avg kde se odpočítávají vteřiny před restartem (nebo zobrazením okna?!) klikl jsem na ok tedy jako restart, ale nic se nestalo, tak mám dojem, že jsem naletěl. Od té doby se aplikace MS Office, TheBat, Irfan a další se samovolně zavírají . IE i FF se ale nikdy nezavře. Setkal se s tím někdo ? Dával jsem log na viry.cz (tam se nikdo neozval) i kontrolu hijacklog.htm ale nic to nenašlo. OS XP prof , AVG 8,0 používám FF zakázané skripty a další věci co by mohly něco způsobit, jsem v tomto trošku paranoidní :-| , ovšem účet admin.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak z bláta do louže. Podařilo se odstranit samovolné zavírání oken, ale přestal jet TheBat! Po kont…
cody 09.01.2009 12:12
cody
To jsou trojany, takže jejich odstranění ničemu neublížilo. TheBat! nepoužívám, nicméně předpokládám…
Kurt 09.01.2009 14:09
Kurt
tak se smazal celej registr s hodnotami pro TheBat!. Musím projít znovu logy, nějak sem to musel pře…
cody 09.01.2009 17:59
cody
"se" sam od seba urcite nezmazal :-) Asi to PC moc usilovne "cistis" niecim :) Uz prosimta ten combo…
MM.. 09.01.2009 18:06
MM..
tobě se to řekne, když jsem ho spustil, tak jen napíše, že je na vlastní odpovědnost znalého a krom…
cody 09.01.2009 19:38
cody
Combofix musis umet pouzivat. Kdyz to neumis, tak na nej radsi ani nehrab. Nechapu proc tady obcas n…
Radek 09.01.2009 19:42
Radek
Kdo z vás má osobní špatnou zkušenost s ComboFixem?
Kurt 09.01.2009 19:47
Kurt
Ja mam, jednou(poprve) jsem ho pouzil sam a myslel jsem si, ze si ten skriptik vycucam z prstu, ale…
Radek 09.01.2009 20:16
Radek
Nechápu co je na tom tak hrozně složitýho. SDFix je naprosto automatizován, hledá známé škůdce a op… poslední
kmochna 09.01.2009 20:31
kmochna

Tak z bláta do louže. Podařilo se odstranit samovolné zavírání oken, ale přestal jet TheBat! Po kontrole Superantispyware a Combofixu se chce program znovu instalovat, nový účet nebo obnovit ze zálohy. A píše že je zkušební verze, přitom licenci mám. Nevím zda není odstraněno něco co je třeba ke korektnímu spuštění . Pogramy odstranily c:\windows\system32\aston.mt
c:\windows\system32\drivers\atmapi.sys a C:\WINDOWS\SYSTEM32\NVAUX32.DLL . Veškerá data v jedotlivých účtech jsou. Zálohu sice mám ze 6.1. ale nechci to zkoušet znova.

tak se smazal celej registr s hodnotami pro TheBat!. Musím projít znovu logy, nějak sem to musel přehlédnout při kontrole před mazáním. Ještě štěstí, že jsem měl vyrobenou zálohu instalace zápisu do registrů, kterou jsem dělal loni při přenosu sw z jednoho NB na druhý. Naštěstí pan Mikuš byl u sebe na poradně a už to jede. Uf to zas bylo ztraceného času.

tobě se to řekne, když jsem ho spustil, tak jen napíše, že je na vlastní odpovědnost znalého a krom bodu obnovení nic nenabídl a jel sám v dosovském okně. Fakt si nejsem vědom, že by dával nějakou možnost výběru co smazat nebo nastavit. Až jsem se divil. Jinak NB opravdu často nečistím, tak jednou do roku používám System Mechanic.

Ja mam, jednou(poprve) jsem ho pouzil sam a myslel jsem si, ze si ten skriptik vycucam z prstu, ale neslo to a odvarilo mne to win, musel jsem obnovovat ze zalohy(bylo to rychlejsi, nez se drbat s dalsima programama, ktery me pak doporucovali a nebyla to chyba nikoho z viru, ale moje ,necekal jsem na odpoved a delal jsem sam) a neni to jen moje zkusenost. Minimalnw 2 kamosum se stalo to stejny, musis ho proste umet pouzit, coz treba ty zvladnes, ale ja bych si ho nelajzl doporucit nekomu, kdo ani nevi co to dela ani po tom, co se muzu povazovat uz minimalne za pokrocileho uzivatele combofixu, sdfixu, iceswordu a dalsich ptakovin. I na virech.cz, ktere tady nejsou moc oblibeny, ti moderatori reknou, ze pouzivat bez rad bys ho nemel a ti lidi tam fakt vi o cem mluvi. Samozrejme to plati pro obycejny lidi, ne pro lidi, co vi co system dela, ale ani takovi nemusi znat combofix a nemusi vedet co udela.

Nechápu co je na tom tak hrozně složitýho.

SDFix je naprosto automatizován, hledá známé škůdce a opravuje na default určitá nastavení systému.

Combofix vygeneruje log - taky sám, co s tím logem (vytvořit mu dávkáč) se snad soudný člověk poradí na av fóru, pokud to nezvládne sám.

icesword není druh sw určeného pro začátečníka.

EDIT// mimochodem, ani uvedené nástroje nemusí být na 100% http://www.secit.sk/content/skryvame-se-pred-hijac kthis

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru