Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stary PC a novy LCD

technologie digitalnich fotek a vypocetni techniky dostaly na financni uroven lam

No kazdej ale nema na monitor za 30.000,- a pokud je to treba amaterskej fotograf, kteryho foceni nezivi, tak koupit poradnej fotak a poradny LCDecko uz na nejakej ten peniz prijde a kdyby nebyly i levnejsi vyrobky, muze se takovej prumerne vydelavajici clovek se svym konickem rozloucit - takze ti musim oponovat, jsem rad ze se to dostalo na nizkou financni uroven, ikdyz je fakt, ze vysledky tomu bohuzel casto take odpovidaji.

Jinak jak pise Michal, tak take musim oponovat, protoze i na tom CRT AOCecku vypada ten obraz lip. Ja mam CRT NEC FE750+ 17" a nemenil bych, kdybych se nechtel divat na filmy na PC, po te co jsem zrusil TV a novou "spickovou" LCD TV uz nechci. :-D

Kdyz pominu TN+film obrazovky, tak je tu S-PVA (v praci mem 19" Fujitsu-Siemens, HP a NEC(MVA) - presny typy si ted nevzpomenu) a presto ze je to takova ta cenova stredni trida nevidim prilis rozdil mezi TN+film a S-PVA (MVA). K NECu jenom tolik, ze jsem se byl na jejich predvadecce a ani S-IPS neni zase takova bomba.

Pro domaci ucely proste preferuju TN+film i na upravu tech fotek, protoze cenove me to nepolozi a ziskam neco co je jen o par procent horsi nez draha LCD ostatnich technologii. Ale je to o hodne procent horsi nez obraz na CRT.
(ano hodnoceni je subjektivni, co se jednomu zda stejne, druhy vidi jinak)

---

Nema cenu to resit, ma volba proste je radeji horsi 26" obraz nez spickovy 17".

P.S. Myslite, ze na beznou praci (kancelar, uprava fotek, internet, programovani) nebude 26" LCD problematicky ? Na filmy bych ho asi preferoval a hry by snad taky nemusely byt problem, ale hry a filmy jsou jen zlomek casu co u PC travim.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny