Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dvě GK v počítači, jejich "přepínání"

S ohledem na stále vyšší spotřebu výkonných grafických karet (popřípadě jejich SLI/CrossFire verzí) by nebylo od věci mít v PC dva grafické (sub)systémy:

1) nenáročná integrovaná karta, popř. nějaká pasivka pro běžnou práci ve Windows: desktop, internet, office, účto, programování...

2) nabušená karta či jejich kombo pro hraní náročných her.

Šlo by to nějak ošéfovat, třeba pomocí HW profilů (jednu zakázat, druhou povolit)? Je mi jasné, že do monitoru by měly vést dva kábly, z obou karet - "pod proudem" by byla vždy jen jedna karta. "Běžně" by se spouštěl systém s pasivní kartou (a skoro nulovou spotřebou); v případě herního chtíče by se restartlo do "herního nastavení" s výkonnou (a žravou) grafikou.

Nevadil by mi případný restart (eventuelně s volbou, jakou hw kombinaci použít).

Máte s něčím podobným někdo zkušenost? V tomhle případě mi jde o technické řešení, neposuzujte třeba cenu dvou karet za více než 20kKč a následnou snahu šetřit na elektřině. Logickým přínosem pro práci ve Windowsech by měla být i minimalizace hlučnosti.

---
Poddotaz: pokud to lze rozchodit, šlo by místo jedné nabušené karty pouřít třeba SLI či CrossFire kombo karet? Pak by se přepínalo mezi 1) pasivní katou a 2) dvěma high-endovýma.

Předmět Autor Datum
To, co by sis přál, tak o to se snaží (možná už to je hotovo) nVidia pod pojmem Hybrid SLI. Je to hl…
Prasak 11.01.2009 14:07
Prasak
tvoje obavy su mimo, dosky s podporou uz existuju..ale zatial tusim len na nvidia chipsetoch rady 7x…
shiro 11.01.2009 14:27
shiro
Díky, Hybrid SLI naštuduju. http://www.extrahardware.cz/hybrid-sli-v-praxi-vyp nete-zravou-grafiku?… poslední
L-Core 11.01.2009 15:26
L-Core

To, co by sis přál, tak o to se snaží (možná už to je hotovo) nVidia pod pojmem Hybrid SLI. Je to hlavně pro notebooky, kdy IGP je pro běžnou práci a na hry se to přepne na výkonnější grafický čip. Mám ale obavy, že do desktopu se to hned tak nedostane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru