Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi - muzu se pripojit k internetu kdekoliv zadarmo?

I autobus, kterym jezdim do prace a z prace ma hotspot :-D. Hodina cesta tak pekne ubiha. Maj normalne CMDA modem od kysliku a k tomu nejakej asus WL-X wifi router. No a pridavaji to jako pridanou hodnotu.
K pevnym wifi sitim:
Existuji hot-spoty, wifi vysilace, ktere jsou bez sifrovani a dostanes tam adresu. Pokud to neni zrovna restaurace nebo benzinka, kde si konektivitu vlasne platis jinym zpusobem a wifi je jako bonus pro zakazniky (jako v mnou zminenem autobusu), tak je konektivita placena z neci kapsy, bud obecni (zase si to platis ty) nebo soukrome (treba muj doma) a je jen na dobrozdani provozovatele, kolik pasma ti vyhradi.
Pak jsou wifi AP hloupych domacich uzivatelu, kteri nemaji zapnute na svem routru za petikilo sifrovani a v klidu ti to prideli adresu. Na takove body se pripojit muzes, pokud tam nebudes denne poustet torrenty, majitel to zpravidla nepozna, kdyz na tebe prijde, muze ti tak maximalne dat par facek, ale to je jedine co s tim muze delat. Protoze kdyz sviti wifi do tveho bytu, mel by si to zabezpecit.
Pak jsou nesifrovana wifi AP poskytovatelu, ale ty ti adresu samy neprideli (pokud danemu poskytovateli neplatis), pristup je zpravidla omezen na MAC adresu sitovky. Da se do toho nalamat, ale 1) na PDA na to temer neexistuji nastroje (pokud tam nemas zrovna linux) 2) je to protipravni,
No a pak jsou sifrovana AP kohokoli, nektere sifry zlamat lze (plati vyse uvedene), u jinych je to temer nemozne. Kazdopadne jakekoli lamani se do siti je protipravni.

Snad jsem to obsahnul vsechno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny