Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak je to s prodejem licencí Windows přes bazary?

já mám legální windows jen omylem, prostě nějaký pablb nákupce objednal do mezinárodní firmy na anglických/mui windows českou verzi. co s kriplem, tak jsem si českou verzi vzal obětavě domů.
1. pokud nechceš namáhat fantazii s vymýšlením aktivačních důvodů, nejvýchodnějším státem s podporou slovanštiny bude asi česko. a je ti jasné v kolik končí pracovní doba v praze, eventuelně jejich brigádníků. takže údajně vhodnou dobou pro volání na aktivační server je po 20.h, automatická tlama ti odkýve všechno.
2. přestože máme koupené legální licence na xp, sám se neobtěžuju s jejich instalací. jako výrobní fabrika dostáváváme předinstalovaná pc od různých dodavatelů v různém stavu předaktivovatelnosti. nejjednodušší než tam srát nějaké 60-místné číslo přes telefon (loni přestaly fungovat aktivace přes net), je instalovat poctivou korporátní verzi z rapidshare. výpalné jsme zaplatili, automatické update má povolené jen choromyslný člověk (viz kritická aktualizace svastiky, během bohorovného přehlížení bezpečnostních děr), a já mám funkční neupdatované windows na povinně uzavřené interní síti, bez obtěžování debily z macburger redmontonu.
3. a že průmyslová pc jsou stejná jeden krám jako druhý? no to jsou, v tom je je dokonce po léta jejich smysl. takže mě jako bonus napadá, že pokud bychom ten vista hnůj do fabriky chtěli (třeba ať máme pestřejší bitmapové záhlaví oken, nebo kdybychom nevěděli co se 4gb paměti), můžem tak teoreticky ojet/klonovat aktivační choutky visty. je to jen příklad; při ceně kolem 1e+6 za tester se nikdo nebude zdržovat s komplikací při aktivaci os - tedy dokud ho prasosystém nenasere, a člověk nezačne hledat jinou cestu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny