Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jas displeje ntb s Win Vista

Ako nastavit jas mas urcite v navode k notebooku. Je mozne ze mas zapnutu funkciu automatickej regulacie jasu podla okolia, alebo automaticke znizenie jasu ked ides z baterky, atd, ak ano tak ako to vypnut mas popisane v navode, alebo moze byt nejake nastavenie v BIOSe, a pozri si aj nastavenia ovladace grafiky (ikonka vpravo dole).

Druha vec je ze ak sa nemylim pozadie programov schvalne nie je uplne najjasnejsia biela, bolo by to neprirodzene, bilo by to do oci a vsetci by pri PC slepli :)
Ked mas s tym problem tak si mozes skusit v pravy klik na plochu - vlastnnosti najst nastavenia o farebnej scheme windows, a tam si najst nejaku schemu s vysokym kontrastom. To si musis skusit, ovplyvnit by to malo drvivu vacsinu programov, ktore pouzivaju defaultne nastavenie farieb okien nastavene vo Windows. Mozu ale byt programy v ktorych programator napevno nastavil nejaku farbu pozadia, v takom pripade to bud zmenis v tom programe alebo nijak.

P.S. najlepsie nepracovat s NB na slnku vtedy fakt nic nevidno. Inac ja mam zvycajne opacny problem, vecer alebo pri umelom osvetleni apod sa mi zdaju displaye vsetkych notebookov presvetlene, jas mam na minime a stale mam pocit ze mi to vypichne oci. Ide trochu o zvyk, na desktop monitore (LCD) mam jas aj kontrast tak na 10%, a zda sa mi to uz moc jasne. Skus si znizit jas aj na desktope a zvyknes si a nebudes si potom vypalovat oci 100% jasom :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny