Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem změna IP adresy, de to???

Ahoj pls vite nekdo jak , a jestli vubec se da zmenit IP adresa??????? Mam trei notase a hlavni comp (pripoje¨no pomoci wifi) a kdyz zapnu vsechny tri - tak se mi objevi "IP adresa koliduje s jinym systemem" vypnu dva ade to. nevite nekdo jestli se to da nejak zmenit?? myslim treba jenoom ty koncovky....a hlavne jak????
moc diky za odpoved
zatim

Předmět Autor Datum
Jde to, v nastavení síťovýho připojení.
Prasak 25.01.2009 18:41
Prasak
máš blbě (stejně) nastavené adresy na dvou pc. protože používáš termín "hlavní komp", máš zapojený n…
lední brtník 25.01.2009 18:45
lední brtník
ten nesmysl, zvaný Sdílení internetového připojení, funguje i jako DHCP server, čili by měl ostatním… poslední
mia 25.01.2009 22:26
mia

máš blbě (stejně) nastavené adresy na dvou pc.
protože používáš termín "hlavní komp", máš zapojený nesmysl zvaný "sdílení internetového připojení", a kromě nespolehlivé funkce ve windows trvale platíš elektřinu za zbytečně puštěný hlavní žrout (ono to za rok zas není tak málo).
kup si wifi router s funkcí wisp client - budeš přijímat wifi a rozvádět dál po lan. tento příklad má šroubovací anténu, jde nahradit citlivější.

čili ten krám má na sobě nalepenou default adresu od výrobce. připojíš se na ni přes web prohlížeč, přepneš wifi jako klienta, wan straně nastavíš parametry od poskytovatele. na lan straně pro pc necháš automatické nastavení (dhcp), nebo si na pc z rozsahu routeru nastavíš ručně různé ip 192.168.0.x, masku 255.255.255.0, brána=adresa routeru, dns totéž nebo podle poskytovatele.

ten nesmysl, zvaný Sdílení internetového připojení, funguje i jako DHCP server, čili by měl ostatním PC přidělit adresy a to z rozsahu 192.168.0.2 až 192.168.0.254. Takže pokud je to skutečně takto udělané, stačí jen na podřízených PC nastavit automatické získávání IP adresy a DNS.

Ale souhlas, krabičkový router s Wifi je stoprocentně lepší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru