Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Downgrade na Windows XP - neřešitelný problém?

Zdravím, už jsem se o svém problému zmiňoval v jednom podobném tématu, to jsem ale ještě nečekal, jak se to celé zvrhne.
Situace je následující:
Máme ve firmě jedno nové PC, na které byla zakoupena OEM Windows Vista Business a jedno starší PC s nainstalovaným legálním OEM Windows XP Pro.
Jelikož je z několika důvodů třeba tento rok ještě zůstat u XPček, jal jsem se provést downgrade na Windows XP Professional s tím, že když ho tu na jednom PC už máme, vše bude korektní, legální a jak se říká "v pohodě". Omyl.
Zjistil jsem, že můj předchůdce, co to PC s XP před několika léty skládal, nalepil sice správně licenční štítek, jenže médium jaksi nepředal. Na to jsem pochopitelně přišel až po několikerém prohledání mnoha skříní a krabicí v kanceláři, kdy jsem se sice ujistil že máme instalační média ke všemu ostatnímu (Office OEM, Office krabicové, OEM Home...) ale že to médium s XPčky zkrátka NENÍ. Po mnoha peripetiích se mému šéfovi podařilo dostat k telefonímu číslu na onoho výtečníka, jenže ouha - dotyčný maká někde x km daleko jako správce sítě, na žádné CD si samozřejmě nevzpomíná a navíc (volal jsem mu kolem 1 odpoledne) byl samozřejmě v lihu, takže drmolil jen něco o tom, že je to legální a na výtky k CDčku nijak nereagoval. Možná mu křivdím a byl jen unavený ]:(
Snažil jsem z mnohých (čti šedých) zdrojů získat médium, které by kombinací dotyčného klíče a instalačky sežralo, jenže jsem žádné takové nenašel. Po cca 10tém neúspěšném pokusu jsem to vzdal...
Po volání na MS linku jsem také zjistil, že by nepomohlo ani zakoupení legalizační sady XP Pro, jelikož z té prý žádný úspěšný downgrade nevyrobím. Bylo mi přímo doporučeno ať si od někoho seženu OEM CD XP Pro s licenčním číslem, jenže já nikoho takového ve svém okolí nemám a navíc potřebuju přeinstalovat i to původní staré PC, jehož systém je kvůli (ne mým) nevhodným zásahům ve stádiu rozpadu.

Je tedy tady nějaká možnost, jak normálním způsobem získat médium + klíč, aby na obou PC proběhla aktivace a systém šlo používat jako legální?
(OEM verze prý již korektně zakoupit samostatně nelze a kupovat kvůli téhle kravině nové PC mi přijde jako zhůvěřilost)
Jsem z toho zoufalý, táhne se to už druhým týdnem a jelikož mám ještě zkouškové období, leze mi celá ta situace pěkně na mozek. Děkuji všem, co to dočetli až do konce a budu od srdce rád, za každou radu...:-|

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky moc panu MM.. za radu ;-) Po chvíli hledání se mi podařilo najít normální (čti no warez edition… poslední
Michal.Maniak 27.01.2009 16:11
Michal.Maniak

Díky moc panu MM.. za radu ;-)
Po chvíli hledání se mi podařilo najít normální (čti no warez edition ani žádné corporate) instalační CD Windows XP Pro OEM, bylo nutno změnit PID na starší (pro české oem xp pro existují dva různé) + jsem zjitil že jsem měl špatně opsaný licenční klíč (sypu si popel na hlavu).
Instalace korektní, pomocí nLite jsem rovnou přidal SATA/RAID ovladače a bez problémů nainstaloval - děkuji za rady a nakopnutí vhodným směrem.
Kdybychom se náhodou někdy fyzicky střetli, máte u mě určitě :beer:
Ještě jednou díky moc!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru