Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spotreba domacnosti se stale zapnutym pocitacem.

Najviac zere bojler, varna konvica, velka chladnicka. Prip. ak si niekto pritopuje v izbe malym elektrickym ohrievacom tak to je totalny zrac.
Dalej sa treba zaoberat aj tym co vsetko vam bezi v standby (10 veci v stanby dohromady kludne urobi aj 100W) a napr. aj velka TV ked je zapnuta vkuse tak zere dost (velka plazma kludne aj vyse 300W !) atd.
PC ked nepotrebujes tak vypinaj, ked chces 24hodinove PC tak si kup nieco usporne co malo zere (teoreticky sa da s malym modernym PC s nejakym nezerucom coreduo alebo atom CPU a s integrovanou grafikou atd a vypnutim monitora spotreba dost znizit).

Dalej by si sa mal zaoberat tym ze aky mas u tych elektrarni tarif (kolko z toho robi pevna mesacna platba a kolko ta stoji 1kWh). Mas to urcite napisane na kazdom vyuctovani od nich. Na ich webe sa urcite dozvies ake existuju tarify a jednoduchymi matematickymi poctami (zakl.skola) si vypocitas ci nie je pre teba vyhodnejsi iny tarf.

Dalsia vec je ze predsa platis mesacne zalohy za elektrinu takze nebudes tych 6000 doplacat, ale odrataju od toho uz zaplatene zalohy, nie? Ci co?

P.S. este ma napadlo nemas nahodou bodove osvetlenie? Ptz nedavno som pozeral ako si to niekto robil a nadrbal do stropu v jednej izbe 15x 50W (ked zapne vsetky tie ziarovky tak take svetlo zere 750W ! Svetlo jak na operacnom sale :)) Take daco nechat svietit 5hodin denne tak sa clovek nedoplati.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny