Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aký Linux obsahuje všetko potrebné a je najmenej problémový?

Jsi v Mandrivě, nebo Kubuntu? Na ntfs disky se dostaneš s nainstalovaným ntfs-3g . Do Ubuntu/Kubuntu bych doporučil nainstalovat Midnight Commander- buď Adeptem nebo Synapticem nebo v terminálu napsat sudo apt-get install mc a heslo, kterým se přihlašuješ ( pozor, standardně se nezobrazuje heslo,které píšeš- ani hvězdičky místo znaků!) pak enter. Samo si najde, odkud stáhnout, stáhne a nainstaluje. Pokud se nemůže dostat začátečník do grafického prostředí ( Kde, Gnome, XFCE...) stačí napsat mc a Midnight Commander je pro Windowsáka dost velkou pomocí.
Vím, že to píšu dost otřesně, přestože Ubuntu (a nyní Kubuntu) používám od verze 5.10 tak jsem pořád BFU a třeba o terminálu téměř nic nevím. Ono mi Kubuntu funguje a pokud jsem něco potřeboval, stačilomi skoro vždycky jen párkrát kliknout ( jako ve Win) :-D . No, stydím se, fakt... Ale jsem dost línej pronikat do tajů linuxu. Když je Google, je všechno...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny