Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aký Linux obsahuje všetko potrebné a je najmenej problémový?

Kaffeine přehraje CD, DVD, DVB ...Nemám v PC DVD mechaniku, takže se nemůžu kouknout. Myslím, že zbytečně zanedbáváš wiki ubuntu- na většinu otázek,které jsi tu napsal je tam odpověď. Zbytek Google. Pro české a slovenské uživatele upravil S.Hoferek Ubuntu- odebral ostatní jazyky a některé programy a uvolněné místo doplnil tím, co podle něj na disku s Ubuntu chybělo, třeba přehrávače, Skype atd. Doporučuji se podívat:http://www.greenie.sk/
Krátke info o tom, čo to ten Greenie vlastne je
Greenie je jedna z množstva linuxových distribúcií. Vychádza a je závislá na Ubuntu, čo so sebou berie množstvo výhod (a sem tam nejakú tú nevýhodu).

Hlavné rozdiely oproti Ubuntu:

1) Možnosť použitia s internetom, aj bez neho. Greenie má totiž výber programov, ktorý je užitočnejší pre počítače bez interentu. Zároveň uľahčuje použitie s internetom - a to tak cez množstvo programov pre surfovanie, FTP prenos súborov atď, ako aj cez rôzne nástroje, ktoré umožňujú používateľom pripojiť sa do internetu. Greenie tak má viac ovládačov, nástroje potrebné pre rozchodenie niektorých wifi kariet (MadWifi, Ndiswrapper atď).

2) Lokalizácia. Greenie je lepšie preložené ako Ubuntu, a má okamžite plnú jazykovú podporu pre SK a CZ jazyk. Súčasťou však nie sú preklady do iných jazykov, ako je Čínština alebo africký kmeň Zulu.

3) Rýchly vývoj. Médium je pravidelne aktualizované, čo je veľká výhoda hlavne pre začiatočníkov a ľudí s obmedzeným internetom. Veľkosti aktualizácií sú menšie, a všetky bezpečnostné aktualizácie sú súčasťou.

4) Lepšie LiveCD. Greenie poskytuje LiveCD s možnosťou prehrávať multimediálny obsah, s návodom na zachránenie zavádzača, taktiež s nástrojmi pre zachraňovanie dát.

5) Množsto zlepšovákov. Autor (teda ja) si všimol, že pre začiatočníka je problém nastaviť repozitár, spustiť niečo ako root alebo nainštalovať programy. Tieto a mnohé ďalšie činnosti sa robia rovnako ako v Ubuntu, alebo majú zjednodušenú podobu. Používateľ má tak možnosť vybrať si.

Takže to je takých 5 hlavných rozdielov. Samozrejme, má Greenie aj nevýhody. Napríklad menšie rozšírenie či miestami výskyt chýb.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny