Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fotoaparát Panasonic DMC-FZ28E-K nebo jiný?

Navazuji na http://pc.poradna.net/q/view/325582-artefakty-na-d igitalnich-fotografiich. Doslat jsem povolení k nákupu :-)

Předběžně uvažuji o Panasonic DMC-FZ28E-K, viz např.: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=5939 9
Co mě ale zaráží, jsou nářky (v diskuzích) nad vysokým šumem při jen trošku horších světelných podmínkách. Sice fotím v naprosté většině ve dne, popřípadě doma (a s bleskem), ale nějaké noční snímky tady pořizuji.

Hledal jsem dál, např. Sony Cyber-Shot DSC-H50B viz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=5476 9 nebo Fujifilm FinePix S2000HD viz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=5936 5 nebo OLYMPUS SP-565 UZ viz http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p4021753-cz-olympu s-sp565-uz. U nich zase čtu stížnosti na chromatickou aberaci, viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Chromatick%C3%A1_aber ace. A u některých není čeština a neumí RAW. Na videu až tak nezáleží, točím HD kamerou, ale 1280*720 se zvukem u Panasonicu potěší.

Nechtěl bych utratit více jak (+/-) 8 tisíc (k tomu nějakou paměťovou kartu, UV filtr... tak tisícovka navrch. Na zrcadlovku to nevyjde.

Tak nevím, co je horší:
1) vyšší šum v horších světělných podmínkách
2) aberace

Prosím majitele Panasoniců (třeba i FZ8 nebo 18, zda by mohli někam (tady?) upnout nějaké snímky v horších světelných podmínkách, respektive ze stativu v noci. Pokud možno v nejlepším rozlišení, s nejmenší jpeg kompresí (raději tedy tiffy nebo rawy). Případně neupravené výřezy.

Díky moc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny