Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kubuntu 8.10 - nevidím vo Windows jeho disky

Nainštaloval som ext2IFS, taktiež plugin na ext2 do TC, ale ani jeden mi nezobrazí obsah disku pre Linux. Nejde mi to do hlavy. TC ukazuje prázdny disk a pri ext2IFS po otvorení disku dostanem hlášku, že disk je nenaformátovaný. Disk som rozdeľoval ručne pri inštalácii Kubuntu 8.10. Je tam ext3. Máte niekto podobnú skúsenosť? Vyriešili ste to? Hľadal som aj na kubuntu fóre a nikde nič.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No ako vidím, niektorí nevedia, že ext3 je spätne kompatibilný s ext2 minimálne čo sa čítania týka.…
msx. 02.02.2009 16:37
msx.
Ide to aj s ext2IFS, ale: faq.html The Ext2 file system driver of the Ext2 IFS software will refus…
MM.. 03.02.2009 00:17
MM..
Odpojiť to nepôjde, to je ako keby si vo Windows chcel odpojiť C disk. Vyprázdniť journal? Ak je jou… poslední
msx. 04.02.2009 11:49
msx.

Ide to aj s ext2IFS, ale:

faq.html

The Ext2 file system driver of the Ext2 IFS software will refuse mounting an Ext3 file system which contains data in its journal, just like older Linux kernels which have no Ext3 support. In this way data loss and damaging the file system is avoided when the journal is subsequently replayed. So you can access only those Ext3 volumes with the Ext2 IFS software which have been cleanly dismounted beforehand.

Tak si to v tom kubuntu dismountni alebo nejak dosiahni nech to vyprazdni jurnal a potom ti to pojde.

P.S. ked mas problem tak pouzivaj google a studuj/citaj. Odpoved na tvoj problem som nasiel googlom za minutu, aj ked som o tom predtym nemal ani paru (kazdy sa cely zivot uci, a s googlom je to 1000x rychlejsie :)

Odpojiť to nepôjde, to je ako keby si vo Windows chcel odpojiť C disk. Vyprázdniť journal? Ak je journal na to, čo si myslím (kontrola uskutočnenia operácií a v prípade nekorektného uskutočnenia operácie jej návrat na počiatočnú hodnotu), tak by mal byť prázdny, pretože po ukončení kubuntu by v ňom zrejme nemalo byť nič.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru