Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2.5" nebo 3.5" HDD

To ze jsou jich tisice je pravda, ale kolik z nich je napoveda, gify, logy a dalsi neuzitecny balast, ktery stejne nikdy neotevres. ;-) Navic, proc by se vyrabely, kdyz jsou tak na nic? V provozu jsem je videl, oproti beznym disku je to "nebe a dudy".

K tvemu problemu dodam asi tolik. Pokud ti disk 2,5" vyhovuje, pouzivej ho. To ze se ti neco seka, nemusi byt vada disku, ale systemu, radice atd. SB ICH7 v desce od Gigabyte na cistem systemu obcas trapi tak, ze behem kopirovani mezi disky kolisa rychlost v intervalu 5-60MB/s. Jedna se o sekvencni cteni v nefragmentovanych dat. Kdyz dam kopirovat opet, jede to celou dobu 55-60. Tak si vyber, v cem je problem. V kabelech ani disku to neni - testoval jsem to s dalsimi. Obcas to proste jde, obcas ne.

Dbas na kazde procento vykonu, kazdou ms a zaroven chces ticho. Nelibi se ti ani ceny SSD. Pokud skutecne stojis o absolutni ticho a vykon, kup si SLUSNY RAID radic a nejake vhodne prumerne disky. Stripingu bych veril asi tak, jako notebookovemu disku pro systemove naroky. Tiche, chladne a bezvibrujici jsou WD 7200AAKS.

Pokud veris 2,5 diskum pro system, je to tvoje vec. Vetsina lidi tady ma sve zkusenosti a davaji je zdarma. Nemusis je prijmout ani s nimi souhlasit... Pokud vsak argumentujes, zkus to slusne. (viz vcerejsi prispevek 23:23)

ja resim problem 2.5/3.5, kde rychlejsi 2.5 disk je v konecnem dusledku hur pouzitelny...
A z ceho tedy usuzujes, ze je to prave zpusobeno globalne 2,5" diskem?

k sekani (je-li vubec zpusobeno diskem!!!):
1) defragmentoval jsi?
2) delal jsi novou cistou instalaci vcetne formatu?
3) zkousel jsi disk utilitou vyrobce, pripadne DFT od Hitachi (universalni a dle osobnich zkusenosti spickovy nastroj k odhaleni chyb)?
4) zkousel jsi disk na jinem stroji?
5) zkousel jsi jiny ntb. disk? (dle jednoho kousku v blize neurcenem stavu neposuzuj vsechny disky)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny