Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úprava formátování pro redukci tisku

Řeším problém jakým způsobem zredukovat podobu návodu (soubor s příponou .doc) vytvořený klasicky pro tisk ve formátu A4.
Potřebuji aby výsledkem byla knižní podoba ve formátu A5, tisknutelná coby dvě strany najednou, tj. na formát A4 naležato, kvůli snadnému secvaknutí uprostřed prošívačkou. Napadá někoho, jak tohle lze snadno provést?

Předmět Autor Datum
Jde to jenom o změnu formátu (zmenšení) nebo potřebuješ i návaznost stránek, právě kvůli secvaknutí…
host 04.02.2009 22:47
host
Problém je v tom, že pokud bych celou stránku A4 zmenšil na A5, tak díky některým grafickým prvkům b…
Craft 04.02.2009 23:04
Craft
Díky moc hoste, jde to opravdu snadno vyřešit v tom ovladači, ani jsem netušil, že to půjde tak snad…
Craft 04.02.2009 23:11
Craft
Jo, dnešní ovladače bývají docela štědré na nastavení, to není jako za dob jehličkových tiskáren...… poslední
host 04.02.2009 23:14
host

Problém je v tom, že pokud bych celou stránku A4 zmenšil na A5, tak díky některým grafickým prvkům by to bylo podstatně hůře čitelné, což není ono, takže ideální by bylo text asi ručně trochu zmenšit a pak by ovšem musela být zachována návaznost textu na další straně. Dokument totiž obsahuje i obsah, kde jsou uvedeny čísla stránek, která se v případě úpravy textu automaticky přečíslují. Je to trošku chuťovka, ale hledám možná řešení. Vyzkouším teda mrknout na ten ovladač tiskárny, jak si s tímhle poradí. Ale moc tomu nevěřím, spíše to asi bude chtít nějak upravit formát už přímo ve Wordu, ale tohle netuším, zda je to v něm nějak proveditelné, aby se do jednoho listu A4 na ležato dalo psát jako do dvou oddělených listů formátu A5. Snad jsem to napsal nějak srozumitelně :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru