Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem User účet-jaká skupina

Este nieco: ani user ucet nie je 100% ochrana. Napr. vir ktory sa nakopiruje do zlozky recycler a automaticke spustanie si nastavi v registry do

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Run
ta moze nakazit aj pod user uctom. Takze je dobre si obcas tu vetvu registry kontrolovat (cez regedit, alebo napr. pomocou start spustit: msconfig, a karta po spusteni).

Mozes si tam dat aj antivirak ked chces, alebo superantispyware, ale antiviraky nechytaju vsetky viry, ich uspesnost je dost nanic.

Dlasia vec ktoru mozes urobit pre bezpecnost je vypnut automaticke spustanie ked vlozis nejake medium (CD, USB stick). Ptz na USB sticku sa prenasaju viry a automaticky sa spustia ked USB stick strcis do PC. To automaticke spustanie sa da vypnut, u XP Pro v group policies, u XP Home len v registroch: (Pod administrator uctom) start-spustit: regedit [Enter], dat si vyhladat (menu upravy - hladat) polozku NoDriveTypeAutorun, a vsetky polozky ktore najdes (je ich tam viac, pouzit potom aj menu upravy-hladat dalej) nastavit na hodnotu FF (namiesto toho 91 ci kolko tam je). Potom po restarte si to mozes overit - ked strcis nejake CD ktore sa doteraz spustalo samo (napr. CD od zakl.dosky apod) tak sa nesmie samo otvorit ziadne okno ani nic samo spustit. Tak sa ochranis pred virmi pouzivajucimi autorun.inf na USB sticku.
Ked budes chciet potom spustit CD ktore si strcil tak tento pocitac - otvoris si to CD a spustis prislusne exe ktore je uvedene na CD v autorun.inf (pravy klik na autorun.inf - prezerat alebo editovat).

P.S. ale toto nie je az tak nutne (ked mas rad automaticke spustanie CD, tak si to kludne nechaj zapnute) - dovod: pod user uctom ti nemozu nakazit take viry tvoje PC, pretoze pod USER uctom sa neda nic zapisat do rootu C:\ alebo D:\ takze ti to tam nemoze zapisat autorun.inf na tvoje disky. Ale ja mam radsej vypnuty autorun nech sa take hovadiny vobec nespustaju. Ale ako chces.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny