Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno KIS 2009 znemoznuje sdileni souboru mezi 2 pc

Ahoj,
potreboval bych poradit. Cca od ctvrtku jsem nastavoval tyto konfigurace pc a vysledek nikde. Reseni co jsem vsude nasel k nicemu nevedlo. je to trosku komplikovany pripad a tech. podpora zatim nic nevi a ja potrebuju, aby to fungovalo. Sitim nerozumim vubec, ale uz jsem zkousel snad vse co jsem kde nasel. Menil prava na slozkach v ntb snad 100x na vsechny zpusoby co me napadly a bud to nejde a je problem jinde nebo jsem jeste netrefil to spravny nastaveni...

Oba pc jsou pripojeny k routeru.
PC1
vista 64b, KIS 2009, sit na default v nastaveni na LOCAL(volal jsem na tech. podporu KIS a pry staci nastaveni bez problemu na LOCAL-daval jsem i TRUST a nic)

NTB
XP proff, vypnuto zjednodusene sdileni(nefunguje ani se zapnutym), KIS 2009, sit na default v nastaveni na LOCAL(zkousen i TRUST)

oba pc maji zapnuto sdileni tiskaren
ping z PC1 na NTB jde bez problemu i kdyz jsou oba programy KIS zapnute
nasdilene slozky maji dostatecna prava, protoze po odinstalaci KISu jsem se pripojil z PC na NTB, ale stala se mne dnes po dalsich pokusech jina vec. Udelal jsem obnovu PC do stavu po koupi a z ntb se neslo na PC vubec dostat ani bez nainstalovaneho KIS. Vytvoril jsem znovu novy sitovy pripojeni, udelal pc ve stejne skupine(nemam stejne uzivatele, ale pokud sdileni funguje bez nainstalovaneho KIS na jednom pc a na druhym s nainstalovanym, tak si myslim, ze to neni nutne-snad..)
--------------------------------------

U obou pc jsem zkousel prepnout sit na TRUSTED a nepomohlo to. Z vist se na XP nedostanu, najde to pouze pocitac a nasdilenou slozku, ale do ni se nedostanu a hlasi to neco o spatnych pravech a ze mam kontaktovat spravce a pak, ze neni dostatek mista na serveru nebo neco takove(hlaska je pravdepodobne nepodstatna, jak vysvetlim dale). Z XP na velky PC1 vidim a dostanu se do nasdilenych adresaru bez problemu. Na XP jsem i doinstaloval "Odpovidajici zarizeni zjistovani topologie linkove vrstvy", ktere by mohlo podle MS situaci resit, ovsem neresi ji. Ve FW(KIS) na XP jsem v nastaveni site povolil uplne vse, nekolikrat jsem restartoval pc a nikdy jsem se z visty na XP nedostal, opacne pokazde. Nastaveni site na PC1 je stejne jako na NTB. Pak jsem zkusil, uplne vypnout cely KIS a take nic.
Nevite nekdo, kde a co muze v KISu na NTB blokovat ten velky PC1? Netusim, jestli je problem v KISu nebo v nastaveni site, protoze bez nainstalovaneho KIS na ntb se z PC na ntb dostanu bez problemu. Ovsem dnes po te obnove se neslo z ntb bez KISu na PC dostat a pomolho to upraveni prav, ale prava mam vsude na EVERYONE a fakt jsem se snazil proklikat uplne vse a vsude a snad jsem nic nevynechal.

Existuje nejaky funkcni reseni? Klidne to udelam cely odznova.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny