Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamčené pipeline. Proč nejsou všechny vadné?

Přemýšlím o otevření pipeline (až vyjde nějaká hra, která bude stát za to) na x800pro. Něco jsem o tom četl a dověděl se, že je to podobné jako např. u vadných cache pamětech u CPU, když se objeví závada, část se odpojí a prodá se to jako levnější model. Potom ale nechápu, proč velké spoustě lidí po otevření pipeline, to nedělá žádné potíže? Oni některým grafikám zamknou pipeliny, i když jsou v pořádku? A ještě jeden dotaz, nevíte někdo, kde se dá ve winxp zjistit, kdy byly nainstalované?

(Pro moderátory: nemuseli jste mi to mazat celé, ten druhý vtip byl docela dobrý :-) Anebo se tady nesmí trochu sprosté vtipy?)

[mod]změna kategorie (Kurt)[/mod]

Předmět Autor Datum
protože ta vada se nemusí "viditelně" projevovat. Ono to třeba pojede půl roku a pak se to "pototo".… nový
touchwood 26.01.2006 21:14
touchwood
Treba ten muj :-D nový
mif 26.01.2006 21:16
mif
Ad 1) To je otazka marketingu - obecne vydela vyrobce GPU na vice prodanych kusech s mensim poctem p… nový
mif 26.01.2006 21:15
mif
k té poznámce: myslím, že nešlo o vtipy jako takové, ale o to, že se to sem zrovna nehodí, navíc bez… nový
anarchist 26.01.2006 21:16
anarchist
OK dík a k těm winům nevíte někdo? nový
siberian 26.01.2006 21:25
siberian
http://www.red-fox.wz.cz/datum-instalace-operacnih o-systemu.html nový
Kurt 26.01.2006 21:29
Kurt
Příště doporučuju nemíchat dva dotazy do jednoho. poslední
host 26.01.2006 21:30
host

protože ta vada se nemusí "viditelně" projevovat. Ono to třeba pojede půl roku a pak se to "pototo". Anebo se bude celý čip (nebo jeho část) přehřívat. Samozřejmě (u menších vad typu nesplnění tolerance) některé "odemčené" kusy mohou takto běžet roky, vždy to je otázka jednoho konkrétního kusu.

Jinak samozřejmě historie zná případy, kdy výrobce "schválně" značil modely níž, i když splňovaly normy na vyšší taktování (prostě proto, že chtěli prodávat i nižší verze). Typickým příkladem byly poslední Athlon XP Barton, tam si troufám tvrdit, že měli tak našponované tolerance, že většina XP2500 byla schopná běhu jako XP3200

Ad 1) To je otazka marketingu - obecne vydela vyrobce GPU na vice prodanych kusech s mensim poctem pipek (levnejsich), nez na mene kusech high-endu (s rezervou ;-) ) za velky obolos. Proto na bezvadnych chipech (vyrobne stejne narocnych, jako partialy poskozenych) vypina PL a prodava jako mainstream ci lowend.

Ad 2) Nevim

Ad 3) Ja to nebyl ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru