Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nastavenie okna v MFC

zdravim.
pisal som tu pred casom (win32 api) a dal som sa z odpovedi poucit, win api naozaj nie je vhodnejsie ako mfc. no clovek sa stale uci :-[ . kedze sa to ucim sam, mam milion otazok a ziadne odpovede. mohol by mi niekto, kto to ovlada poradit, ako sa to ucit aspon trochu efektivne? ucim sa to z knihy, ale je to pre mna jedna rovnica o dvoch neznamych. z dokumentacie ms po anglicky to je uz o troch neznamych. kurzy ktore som zatial nasiel maju sice v nazve visual c++, ale v harmonograme su 4/5 preberanej latky zaklady c++ ktore ovladam.

napriklad neviem nastavit pociatocnu velkost okna (napr. pri sdi), funkcia oncreate ktora hlavne ramcove okno vytvara ma jeden parameter lpCreateStruct. pritom v dokumentacii je pisane o niekolkych parametroch, medzi nimi aj rectdefault, ktory zabezpecuje pociatocnu velkost a poziciu. lpCreateStruct samozrejme ze mnou hladany parameter isto obsahuje, ale neviem najst ani jedno ani druhe.

za vsetky odpovede budem rad

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
... inac len tak mimochodom velkost okna sa da zadat uz pri jeho vytvarani (CWnd:Create ma aj aj par…
MM.. 13.02.2009 15:17
MM..
no aspon som sa dostal dalej. to okno inicializovat bola fakt hracaka. teraz k tomu studiu. som siln… poslední
milovnik.piva 13.02.2009 18:08
milovnik.piva

no aspon som sa dostal dalej. to okno inicializovat bola fakt hracaka. teraz k tomu studiu. som silny zastanca knih, ta dokumentacia na strankach microsoftu je fakt skvela, ale podstata toho je vystihnuta uz v nazve. nie je to robene formou vyuky, nejde sa od zaciatkov. aj ja mam dobry priklad. ako keby si sa chcel ucit od zaciatkov strojnictvo a ja ti dam strojnicke tabulky, poviem ti tu mas v podstate cele strojnictvo v jednej knihe. ja ked tomu rozumiem, ano pre mna su tie tabulky velmi uzitocne, ale ak ty nevies o strojnictve nic, su ti k nicomu. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru