Předmět Autor Datum
Dobrý večer, jak a kde blokovaná? Na mail se odpovědi nezasílají, tato poradna je veřejná.
Dale Cooper 13.02.2009 23:25
Dale Cooper
Zjistis to jednoduse - dostanes se tam. Pokud je bokovana, nedostanes se tam.
Jan Fiala 14.02.2009 07:06
Jan Fiala
Dosť neurčito formuluješ otázku. Co to znamená blokovať ? Rôzne sieťové služby používajú určené/dop…
Joseph 14.02.2009 08:02
Joseph
máš si rozmyslet, jestli se nedostaneš na žádnou stránku, nebo na ostatní jo jenom na jediný server… poslední
lední brtník 14.02.2009 10:34
lední brtník

Dosť neurčito formuluješ otázku.

Co to znamená blokovať ? Rôzne sieťové služby používajú určené/doporučené/ porty,

napr http - port 80, pre poštu pop3 - port 110, smtp - port 25 atd , atd, pozri do wikipedie ak máš záujem o detailnejšie informácie.

Tvoj ISP vie jednoducho obmedziť - určiť na ktorých portoch môžu zákazníci komunikovať, a často to aj robia. Dá sa nastaviť doslova individuálny prístup. No kto by tomu venoval tolko času ? A tak sa uplatnujú "pravidlá" pre kategorie zákazníkov pravdepodobne podla toho kolko platia za pripojenie

Ty máš na mysli, pravdepodobne, či nie si blokovaná pre prevádzku v sieťach p2p. Veľa ISP praktizuje obmedzovanie týchto sietí.

Ako to zistiť ? jednoducho. Použiť niektorú sadu sieťových utilít a otestovať možnosť vytvoriť spojenie na portoch o ktoré máš záujem. Klienti pre sťahovanie v sieťach p2p si samozrejme otestujú ktoré porty sú použiteľné a prípadne ti ponúknu voľby. No niekedy naozaj spojenie nejde, porty ktoré sieť používa sú zablokované.

máš si rozmyslet, jestli se nedostaneš na žádnou stránku, nebo na ostatní jo jenom na jediný server ne. potom může být tvoje adresa (nebo adresa celé vaší sítě) někde blokovaná.
ale nepíšeš o jaký server jde (nebo o celý internet), těžko říct.
protože se dostala sem, jde spíš o druhý případ: když nemáš veřejnou (vlastní) ip adresu, často se stane že za neetické jednání někoho ze sítě tvého providera je zakázán přístup z "tvé" sítě na nějaký server. v tom případě může pomoct přístup přes anonymizér (proxy).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru