Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s grafickou kartou

Předně vás všechny zdravím a žádám vás tímto opět o radu.(Také se omlouvám pokud jsem tuto otázku vložila ke špatné sekci,ale vážně tomu nerozumím).Poprvé jste mi velmi rychle pomohli zbavit se zákeřného antiviru a tudíž doufám,že i tentokrát díky vám budu úspěšná.Takže k otázce....Najednou z ničeho nic,ze dne na den,mi prostě přestává fungovat počítač.Stalo se mi to i včera a dnes opět zase.Prostě ho zapnu a tam mi na obrazovce nabíhá ta veškerá konfigurace (či co to je),ale obrazovka mi nenaběhne,dostanu se do něj pouze přes nouzový režim,musím pc několikrát restartovat než mi naběhne "normálně".A pak se mi na obrazovce objeví okno s nápisem -Can not find graphics card information-.(jenže pokud ho vypnu- opravdu vypnu,ne režim spánku a poté znovu zapnu ,musím ty restarty znovu opakovat)Zkoušela jsem si tady najít pár odpovědí na podobné problémy,byly tu odpovědi typu,že se má dotyčný podívat a popřípadě upevnit grafickou kartu,ale já ani nevím kde jí mám tady v té bedně hledat.Myslíte,že to bude "snadno"vyřešitelný",nebo mám dát pc raději do servisu (je v záruce).Omlouvám se za laicky napsanou otázku,je to i dost dlouhé,ale snad jste mě pochopili.Zdravím a předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle muze byt zrada na zakladni desce, graficke karte nebo zdroji. Taky mozna RAM. Zkus se podivat,…
mif 14.02.2009 11:49
mif
Po vypnutí pc(bez restartu) a zapnutí to naskočí najednou hned,ale obrazovka je jakoby zvětšená,písm…
Pepinka 14.02.2009 11:53
Pepinka
V drtive vetsine pripadu je to nejvetsi "slotova" karta v PC, nachazi se ve dlouhem PCI-E nebo AGP s…
mif 14.02.2009 12:15
mif
Tak..vypnula jsem počítač,zkusila zatlačit do karty,vytáhla kabel a znovu zapojila.Poté jsem pc zapn… poslední
Pepinka 14.02.2009 14:34
Pepinka

Tohle muze byt zrada na zakladni desce, graficke karte nebo zdroji. Taky mozna RAM. Zkus se podivat, jestli je GK poradne zastrcena ve slotu a ma dobre /nekvedlave/ pripojeno pridavne napajeni GPU (pokud jej pouziva). Omrkni filtracni kondenzatory napajeni CPU na desce (jejich nadutost). Zkus jiny zdroj (pujcit od kamose). Pokud si netroufas, navstiv servis.

Po vypnutí pc(bez restartu) a zapnutí to naskočí najednou hned,ale obrazovka je jakoby zvětšená,písmo rozmazanější.Pokud tedy otevřu pc azkusím zkontrolovat tu kartu ,můžete mi prosím poradit,kde ji najdu?Děkuji

V drtive vetsine pripadu je to nejvetsi "slotova" karta v PC, nachazi se ve dlouhem PCI-E nebo AGP slotu zhruba uprostred zakladni desky (nejblizsi karta od CPU). Pri vypnutem PC na ni zatlac smerem do desky (s citem!), pokud do ni vede i kabel ze zdroje, vytahni jej a znovu pripoj. V uvahu pripada i IGP (integrovana grafika), pak zadnou diskretni kartu nenajdes - je soucasti desky.

Napis nam tu presnou konfiguraci tveho PC (pouzij napr. Everest). Takhle strilet od boku je zhovadile...

Tak..vypnula jsem počítač,zkusila zatlačit do karty,vytáhla kabel a znovu zapojila.Poté jsem pc zapnula.Tentokrát naběhl po zadání hesla hned,chvíli jsem ho nechala stát a pak naskočil spořič obrazovky,jenže ejhle,místo grafiky pouze černé okno a tam napsáno,že tento spořič obrazovky nelze spustit neboť vyžaduje novější grafickou kartu nebo takovou ketrá je kompatibilní s Direct3D.A nefunguje mi ani jiný spořič..Takže je to asi opravdu tou kartou.Je tedy potřeba koupit novou,nebo se to dá "spravit"i jinak?Díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru