Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je program, který na PC přehraje filmy(24sn/s), bez toho jemného trhání?

Nechceš si to radši přečíst? A vyzkoušet některé metody deinterlace?



K tomu se dá použít buďto opět program AviSynth nebo dekodér videa FFDShow, který disponuje řadou algoritmů pro odstranění prokládání. Druhý způsob nám sice nabídne plynulejší obraz díky možnosti získat rychlost zobrazování 50 fps, je ovšem daleko náročnější na procesor, už tak zatížený dekódováním videa

Výhody prokládaného obrazu jsou nesporné, ale prokládání má také obrovské množství nevýhod, které podle mého názoru převažují. Zobrazovat obraz prokládaně umí totiž pouze klasické televize. Plasmové televize, projektory a počítačové monitory zobrazují vždy celý obraz (snímek) najednou. Největší problémy způsobuje prokládání při přehrávání nebo editování videa na počítači. Počítačový monitor, jak jsme si už řekli, nedokáže zobrazit obraz prokládaně a zobrazuje kompletní snímky složené z půlsnímků. Protože ale půlsnímky, ze kterých je celý snímek složen, nebyly u prokládaného videa pořízeny v jednom čase, liší se v nich poloha pohybujících se objektů.

EDIT// co věta to prokládání: http://jech.webz.cz/dv.php
http://jech.webz.cz/hd.php

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny