Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router - zapojení

n ojo..každej v tom neni dobrej no
Prave proto ti je navrhovano nejjednodussi reseni, to jest router s jakobyfirewallem a s prekladem adres. Spolu s aplikovanim zasad sepsanych Vladimirem v clancich pracujeme s neprivilegovanym uctem to vede k velmi slusnemu zabezpeceni pocitace
Kazdy firewall se nastavuje jinak, ty porty, ktere jsi uvedl jsou pro tyto sluzby.

Vedel bych i o reseni, ve kterem by pocitace mohly mit verejne adresy a pritom by mohly byt za firewallem, ale to ty, ve vsi ucte, nemas se soucasnymi znalostmi sanci nastavit. Take je k tomu zapotrebi dalsi kus hardwaru, ne jen hloupe krabicky za par stovek.

Co se meho nazoru na softwarove firewally a antiviry tyce, je jednoduchy. Nepouzivam. A proc? Na pracovnim notebooku mam linux, s tim se bez obav mohu pripojit kamkoli a jsem si jisty jeho bezpecnosti (proste neni tolik rozsireny tak na nej existuje mene moznosti jak ho napadnout, jednoduse na ne zatim nikdo nenarazil :-)). Na hernim pocitaci nemam ani antivirus, ani firewall. Pracuju totiz pod omezenym uctem (diky Vladimire), skoro nic neinstaluju, data mam ulozena na sitovem ulozisti a hry mam pres steam nebo samotny wow, kde nainstaluju znova a pokracuje se, jako by se nechumelilo. Experimenty delam ve virtualech, kde mohu vratit zmeny do stavu pred experimentem. Na pochybne stranky chodim zasadne z linuxu, torrenty pouzivam minimalne a P2P site skoro vubec. Prvni bezpecnostni hrozbou je totiz ve vetsine pripadu uzivatel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny