Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký modem pro internet od O2 ?

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s výběrem modemu.Mám internet přes pevnou linku od O2.Modem se tak bude připojovat k této síti.Jelikož mám notebook,tak bych chtěl přijímat internet z tohoto modemu přës wifi.Navíc mám tiskárnu s podporou wifi a chtěl bych,aby mohl komunikovat notebook s tiskárnou pomocí wifi.Přímo to ale nejde,výrobce mi sdělil,že musím mít access point.Absolutně se nevyznám v této problematice.Když jsem se podíval na nějaký modemy,tak se lišily v několika specifikacích,ale pořádně jsem nepochopil,k čemu jsou a zda je potřebuji.Vysvětlí mi,prosím,někdo laickými slovy pojmy access poïnt,router a switch?A jaký mám chtít všeobecně modem pro daný typ zapojení ( notebook,tiskárna,internet od O2 ),aby vše navzájem bezproblémově komunikovalo?Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokud nevíš, co je to AP, router, switch a jiné základní pojmy ze síťařiny, bude pro tebe nejspíše s… poslední
touchwood 17.02.2009 06:56
touchwood

pokud nevíš, co je to AP, router, switch a jiné základní pojmy ze síťařiny, bude pro tebe nejspíše sestavení (a hlavně nakonfigurování) celé sítě velmi problematické. Nicméně máš-li nějakého kamaráda, co tomu hoví, bude to snad řešitelné.

Z aktuální nabídky O2 bych doporučil tento: http://www.cz.o2.com/osobni/cz/telefony_a_zarizeni /modemy_a_data/detail.html?phoneId=526 - i když ani tento router není nic moc (odchází DNS resolver a pak je nutný restart zařízení), nicméně je nejlepším z nabídky (ten huawei je ještě horší, ten se rovnou seká během několika hodin).

Osobně bych si nevybral nic (resp. kdybych "musel", tak volím ten jednoportový zyxel za 830Kč) a za něj strčím normální širokopásmový router.

P.S.: vysvětlené základní pojmy najdeš na wikipedii...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru