Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SB Audigy vs Realtek ALC888

Zdravím všechny. Mám nový počítač s vistama 32-bit, vez Aiwa pripojenou k pc a základní desku MSI s onboard zvukovkou s audio čipem Realtek ALC888. Ze starého pc mi zustala zvukovka SB Audigy Platinum. Vyplatí se vymena za audigy nebo bude kvalita zvuku stejna? Nechce se mi intstalovat zbytecne Creative ovladace. Dale mam otazku k nastaveni Realtek HD audio. Jako vychozi nastaveni mam format 24-bit,48000hz(studiova kvalita), ale mohu nastavit 16-bit, CD kvalitu 44000hz nebo i 32-bit. Muzete mi vysvetlit v cem se jednotlive formaty lisi a k cemu jsou urceny? Predem diky za pomoc!

Předmět Autor Datum
Měl jsem Sblive i Audigy. Creative ovladače jsou epizoda sama pro sebe. Když přišli na svět visty 64… poslední
MM_tank 17.02.2009 21:56
MM_tank

Měl jsem Sblive i Audigy. Creative ovladače jsou epizoda sama pro sebe. Když přišli na svět visty 64 creativ pochopitelně neměl funkční ovladače. Tak jsem se s ním rozloučil.
Reaktek není špatný (umožní mitřeba 7,1 což audigy ne) ale chybí mi tam jednoduše funkce cmms (rozprostřít stereo signál do všech repro). Udělat se to dá nastavením prostředí ale nezdá se mi výsledný zvuk.

S těma nastaveníma si nelam hlavu. Pokud nejsi audiofil nebo netopýr nepoznáš ve výsledku rozdíl. Těch 32bit by měl být teoreticky nejlepší ovšem myslím že to na zvuku nepoznáš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru