Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou pevnou linku + internet

Rodiče mají doma pevnou linku. Platí přes 400 Kč za pronájem O2, za hovory platí Českým radiokomunikacím přes 600 Kč měsíčně, z čehož větší část jsou hovory do zahraničí.

Poraďte prosím, jak tuto situaci co nejlépe vyřešit. Pevnou linku si chtějí ponechat, protože nemají rádi mobily. Chtěl bych k té pevné lince pořídit nějaký internet, stačila by jenom nějaká základní rychlost.

Která nabídka (nebo kombinace nabídek) by byla v této situaci nejvýhodnější? Moc děkuju za radu!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1. zřídit nějaký přiměřeně drahý, ale SPOLEHLIVÝ net (O2, kabelovku, spolehlivý wifi provider apod.)…
touchwood 17.02.2009 22:10
touchwood
Teda nevim, ale podle me se pro normalniho cloveka, pokud pripoji internet pres O2 absolutne nemuze…
RedMaX 18.02.2009 20:55
RedMaX
ja k tomu O2 nemam moc duveru. Kdybych si od nich vzal balicek adsl internet 8 Mb + telefonovani Vol…
wasek 19.02.2009 13:54
wasek
No vidis, tak uz jsme z tebe dostali, ze kabelovka u vas neni. Ted jdi na stranky www.dsl.cz a upros… poslední
Redmarx N 19.02.2009 14:28
Redmarx N

1. zřídit nějaký přiměřeně drahý, ale SPOLEHLIVÝ net (O2, kabelovku, spolehlivý wifi provider apod.)
2. zřídit VoIP účet (802.cz, ha-vel apod.; u 802.cz jsou ceny volání dost dobré - sám to tak používám)
3. zakoupit VoIP bránu (cca 1200Kč za Linksys/Cisco), připojit k ní stávající telefon

Teda nevim, ale podle me se pro normalniho cloveka, pokud pripoji internet pres O2 absolutne nemuze VOIP vyplatit. Stejne se ten telefon platit musi a O2 poskytuje ruzny balicky, se kteryma se zaplati pausal a pak se vola skoro zadarmo.
---
Takze osobne bych to videl nechat telefon od O2 a k tomu net.
Dalsi moznosti jsou pouze ADSL a O2 telefon zrusit. To ale vsude nejde, chce se to podivat na stranky provideru, tam maji tabulky, kde co poskytuji. V takovem pripade ADSL treba od Volnyho. (Kdyz jsem to pred rokem zjistoval, tak vysel nejlevneji.)
A k tomu pak to VOIP na telefonii. VOX802 muzu taky doporucit. Pokud byste chteli vymenit telefon za novejsi, tak doporucuju koupit Well 3130IF. Neni u Vox802 podporovany, ale me funguje na jednicku - podporovane Linksys jsou zbytecne drahe. Pokud mate nejaky lepsi telefon, tak potom k nemu nejakou tu branu.
---
Jestli mas moznost kabelovky, tak je to asi uplne nelepsi reseni na net + k tomu rovnez zridit VOIP treba Vox802, jak uz jsem psal u predchoziho.

ja k tomu O2 nemam moc duveru. Kdybych si od nich vzal balicek adsl internet 8 Mb + telefonovani Volam Basic, tak me to vyjde na 900 Kc. v cene je pronajem pevne linky. Na tom telefonovani nabizeji 300 minut zdarma hovoru, ale jenom na pevne linky v CR. Za hovory na mobil a do zahranici bychom nadale zaplatili zhruba 500 Kč.

Kdyz si spocitam, ze samostatny internet 8 Mb stoji 450 Kc a pronajem pevne linky neco pres 400, tak je videt, ze si timto balickem vubec nijak nepomuzu.

Kdybych zrusil telefonovani pres pevnou a objednal si od nekoho adsl a dal platil O2 pronajem za pevnou, tak by se to oproti predchozimu pripadu mohlo vlastne jeste vyplatit. Protoze ty balicky od O2 jsou na nic.

Kabelovka u nas na vesnici neni, takze v uvahu prichazeji bud nejake kvalitni wifi nebo to adsl.

Jinak diky moc za rady!

No vidis, tak uz jsme z tebe dostali, ze kabelovka u vas neni. Ted jdi na stranky www.dsl.cz a uprostred mas okynko, do ktereho zadas sve telefonni cislo a kliknes na overit. Chvili pokas a vyhodi ti to, jake sluzby jsou u vas dostupne. Pokud budes mit jen O2, tak jedina sance je pozeptat se v okoli po nejakem kvalitnim wi-fi. Nez do nej pujdes, tak radne ozkousej, protoze u wi-fi nekdy byva telefonie problem. Nebo holt O2 a pokud si nevyberes zadny z O2 balicku, tak jedine ten zakladni mini a poridit jeste VOIP, ale prodrazi se to. (Sam si musis spocitat z ceniku, kolik a kam volas a jak je to vyhodne.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru