Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Microsoft mpeg-2 decoder

Zdravim. Mam Windows Vista 32-bit home premium, kde mam integrovany mpeg-2 decoder od Microsoftu. Mohu tento decoder nejak nastavit a kde? Zkousel jsem to v Zoom playeru, ale nelze to. Ten Microsofti mpeg-2 decoder by mel byt od cyberlink, takze je urcite kvalitni, ale chtel bych videt moznosti nastaveni jako u jinych decoderu. Jaky mpeg-2 decoder pouzivate vy a ktery myslite ze je nejkvalitnejsi? Diky!

Předmět Autor Datum
dekoder je od Sonic solution,nastaviť ide napr. cez graphedit z directX sdk,softella directshow mana…
audax 18.02.2009 20:54
audax
Diky, zkusil jsem oba a ten graphedit ukazuje, ze kdyz nactu nejaky mpeg-2 klip nebo VOB, tak je pou…
mahavish 18.02.2009 22:48
mahavish
graphedit je o tom, že si můžeš vyzkoušet který filtr k čemu pásne. Direct Show je o volbě. --- Co p…
kmochna 18.02.2009 22:56
kmochna
diky, ale tam je vypis co je vsechno v systemu tedy ffdshow,Nero DVD a video decoder a microsoft mpe…
mahavish 18.02.2009 23:32
mahavish
tady jsem nasel sikovnou utilitku na prepinani mpeg-2 decoderu: http://mediacenterexpert.blogspot.co…
mahavish 19.02.2009 00:12
mahavish
Utilitka vypadá zajímavě. Ještě můžeš, když už máš ffdshow otevřít jeho konfiguraci kodeky/mpeg2 a z…
kmochna 19.02.2009 08:39
kmochna
pokial si do grapheditu načítaš príslušný filter,klikni na jeho zobrazenie pravým tlačítkom myši a p…
audax 19.02.2009 17:40
audax
ešte doplním,v systéme môže byť aktívny iba jeden jediný mpeg-2 dekoder,inak dochádza obvykle k nepr…
audax 19.02.2009 17:48
audax
Vse jsem zkousel, ale ve Vistach ten DXmanager moc negunguje, nastaveni meritu proste nefunguje. Mam… poslední
mahavish 19.02.2009 18:35
mahavish

Diky, zkusil jsem oba a ten graphedit ukazuje, ze kdyz nactu nejaky mpeg-2 klip nebo VOB, tak je pouzit porad NERO DVD decoder, a nevim jak nastavit priorotu jednotlivych decoderu. Pry to ve vistach nejde. Ze by NERO decoder vytlacil Microsofti mpeg-2? Pri prehravani DVD v Zoom Playeru mam zae ve filtrech pouze microsoft mpeg-2 decoder, jsem z toho zmateny. Poradite prosim jak zjistitm co pouziva napr. WMP11 pri prehravani DVD za decoder? Diky za pomoc.

pokial si do grapheditu načítaš príslušný filter,klikni na jeho zobrazenie pravým tlačítkom myši a potom na properties a tam môžeš nastaviť parametre dotyčného filtra,pokial filter má nejaké užívatelsky nastavitelné položky

ešte doplním,v systéme môže byť aktívny iba jeden jediný mpeg-2 dekoder,inak dochádza obvykle k nepredvídatelným konfliktom. Obvykle je aktívny až ten posledný inštalovaný,ktorý predošlé vypne alebo im zníži pf counter na minimum,takže systém použije prednostne ten,ktorý má najvyššiu prioritu.Na priradenie priority je velmi pohodlne obsluhovatelný Softella DXshow manager,kde sa dá meniť,vypínať,priraďovať priorita jednotlivým filtrom,kodekom,dekoderom,enkoderom,nastavovať ich parametre a zobrazovať aj inak nedostupné položky a nastavenia.

Vse jsem zkousel, ale ve Vistach ten DXmanager moc negunguje, nastaveni meritu proste nefunguje. Mam v systemu pouze Microsoft mpeg-2 decoder a Nero DVD decoder. Prave ten Nero video decoder pouzivaji vsechny prehravace jako systemovy krome Zoom Playeru, ktery jedniny pouziva ten Microsofti. Jedine reseni jsem nasel v podobe aplikace installedcodec, kde mohu Nero decoder vypnout a pak vsechny DS prehravace pouziji na mpeg-2 ten Microsofti decoder. Tohle me stve, protoze pouzivam i Nerorecode a porad vypinat a zapinat decodery je desny. Proc bych rad pouzival Microsoft mpeg-2 decoder? Protoze vysledny obraz je o lepsi nez pri pouziti Nero DVd decoderu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru