Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem firewall

Dobrý den, rád bych se ještě jednou pokusil požádat o radu s problémem připojení k internetu. Po spuštění počítače (tedy i připojení k internetu) se objevila varovná tabulka AVG, která mne informovala o neznámé síti, kterou zaznamenal adaptér, s výzvou o doplnění názvu a přidání filtru. Dosud jsem se s něčím podobným nesetkal, ani na jiných počítačích, ani jsem si počítač k žádné jiné síti (?) nepřipojoval. Pro jistotu jsem tedy filtr této síťové oblasti označil „blokovat vše“. Po zablokování této sítě jsem ji nalezl v tabulce (Adaptéry a nastavení síťových oblastí: všechny síťové oblasti) paralelně umístěnou se sítí mého poskytovatele připojení (wi-fi). Od té doby není možné připojit se k internetu, pouze po úpravě ve firewallu (změnou „blokovat vše“ na „samostatný počítač“). Nicméně otázkou zůstává, k jaké síti jsem pak připojen. Rád bych tento problém vyřešil, ale nevím přesně jak. Můžete mi poradit. Moc děkuji!!

Předmět Autor Datum
cz.faq.num-1114 mrkni tam. zřejmě to chlapci překombinovávají. Podobné nastavení lze použít i v př…
kmochna 20.02.2009 09:00
kmochna
Ten firewall u AVG je fakt prekombinovany a dela si navic co chce on a ne, co chce uzivatel. neni to…
Jan Fiala 20.02.2009 09:29
Jan Fiala
Díky za rady. Jenom mne zneklidňuje, co je to vůbec za síť. Je nějaký mechanismus zjistit, co je zač… poslední
kar. 20.02.2009 10:36
kar.

cz.faq.num-1114 mrkni tam. zřejmě to chlapci překombinovávají.

Podobné nastavení lze použít i v případě jiných služeb které mají být povoleny jen pro jeden adaptér. Příkladem může být notebook s Wi-Fi a LAN adaptérem, na němž bude povolená služba RPC jen pro bezpečný LAN adaptér používaný v práci, zatímco při připojení pomocí neprověřeného Wi-Fi adaptéru využívaného v rámci veřejných přístupových bodů bude tato služba blokována.

Von detekuje, kam se co připojuje. Doma si tu komunikaci povol.

Díky za rady.
Jenom mne zneklidňuje, co je to vůbec za síť. Je nějaký mechanismus zjistit, co je zač? (Jsem v tomhle ohledu laik, navíc permanentně zneklidněn zvěstmi o různých podvodných připojeních apod., takže bych se chtěl v nastalém problému co nejvíc ujistit.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru