Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gigabyte GA-MA790X-DS4 a napajeni CPU - PC nestartuje

Ahoj lidi, moc vas prosim o pomoc, idealne majitele uvedene zakladni desky . Po zapojeni vsech komponent ​(seznam nize​) se mi PC nerozjede. Pokud mam ze zdroje zapojenou desku pouze pres 24 pinovy konektor, tak komp jakoby naskoci, toci se vetrak zdroje i vetrak case, zaskrabe HDD, system si dvakrat pipne, ale vetraky CPU a grafiky se jen tak parkrat pootoci a konec. Pokud zapojim pridavne 4 pin napajeni CPU, tak se netoci vubec nic ​- uplne mrtvo. Takze mam nekde sehnat redukci na 8 pin a zkusit ji ​(ale vetsine lidi podobna i silnejsi konfigurace jede i na 4 pin​) nebo muze jit i o neco jineho (vadne CPU ci zakladni deska)??? Jeste me napadlo, ze na vide muze byt i grafika, protoze nepotrebuje to klasicke 6 pinove napajeni ze zdroje a vystaci si jen pres PCIe sbernici. Takze by mohly byt vyssi naroky na energii do zakladni desky a tim i onen 8 pinovy kablik. Co vy na to, je to mozne?
P.S. V navodu k desce se pise, ze je treba to pridavne napajeni pripojit, ale uz nepisou, zda staci 4 pinove. Jen v pripade, ze je k dispozici napajeni 8 pin, tak je treba odstranit z vyroby zaslepku na zbylych pinech. Diky za jakoukoliv radu.

Sestava: Gigabyte GA-MA790X-DS4, AMD Athlon 64 X2 5400+ Black Edition, ATI Radeon HD 4670 512MB DDR4, Seasonic SS​-400ET​-T3 400W, Zeppelin 2GB 800MHz, Arctic​-Cooling Alpine 64 PWM.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny