Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zblbnutí PC

Do budoucna

Jak tu na poradně bylo již nesčetněkrát řečeno antivir není vše ba skoro nic. Doporučuju ti pročíst si Vladimirovy čláky zde na poradně a pochopíš. Snad jen krátka citace, která by tě mohla zaujmout.

Antivir je jako žíněnka, která je umístěná pod pětimetrovou velmi úzkou zdí, na které stojíte. Pokud tam sami skočíte, zmírní váš pád, ale nikdo vás přeci v první řadě nenutí z té zdi skákat. Dobře nastavený firewall je pak nízké zábradlíčko, které je na zdi upevněné a zabraňuje vám omylem spadnout, pokud se ho držíte.

Bezpečné používání počítače je, když úspěšně projdete od jednoho konce zdi k druhému. A nyní otázka k této (doufám, že ne nepochopitelné) alegorii: je důležité, jaké boty na sobě máte, když stojíte na vrcholu oné zdi? Samozřejmě. A „botami“ je v téhle situaci typ uživatelského účtu Windows, který používáte. Účet Administrator – správce počítače - je v takovéhle situaci jako dámské boty s podpatkem, zatímco účet typu „uživatel“ – ve Windows XP trochu nesprávně označený za „účet s omezeným oprávněním“, protože není ničím, kvůli čemu byste se měli omezovat – jsou pak boty, s kterými z vrcholu oné zdi snad ani spadnout nejde.

Komplet zde http://pc.poradna.net/a/view/308473-bezpecnost-na- internetu-pracujeme-s-neprivilegovanym-uctem-i

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny